Корейска кола остави зад себе си Ferrari, Lamborghini, AMG и Porsche ВИДЕО

  • 03.04.2021 9:50 /
  • 15836 /
  • 0
Корейска кола остави зад себе си Ferrari, Lamborghini, AMG и Porsche ВИДЕО

Чисто новата електрическа Kia EV6 GT унищожава без съжаление и съмнения ветераните - мощни, бързи и скъпи суперавтомобили от известни марки. И това въпреки факта, че самият южнокорейски автомобил се смята за кросоувър.

На стартовата линия за драг гонка излизат Lamborghini Urus, Ferrari California, Porsche 911, Mercedes-AMG GT, McLaren 570S и Kia EV6 GT.

Съперниците на корейския новобранец са заслужени "майстори на спорта" и шампиони от писти, но с двигатели с вътрешно горене, докато EV6 е напълно електрическа кола.

За състезанието е избрана най-мощната версия - EV6 GT. Електромобилът е оборудван с двойка двигатели с комбинирана мощност от 577 конски сили. От нула до "стотица", такъв електрически автомобил ускорява само за 3,5 секунди, а максималната му скорост е ограничена до 260 километра в час.

Kia представи уникална технология за контрол на слепите зони ВИДЕО

Всички автомобили са имали приблизително еднакви шансове за победа. McLaren 570S с двигател с мощност 570 конски сили ускорява до 100 километра в час за 3,2 секунди. 

Mercedes-AMG GT с мощност от 462 конски сили достига до 100 км/ч за четири секунди. Lamborghini Urus го прави за 3,6 секунди, като има мощност от 650 конски сили.

Вижте как Kia K5 се завъртя във въздуха на 360 градуса ВИДЕО

Ferrari California е с двигател с мощност 560 конски сили. Не е уточнено коя версия на Porsche 911 е участвала в състезанията, но няма бавни коли от модела, така че можем да предположим, че характеристиките му са били на съответното ниво.

Четири от петте суперавтомобила загубиха от Kia EV6 GT. По-голямата част от разстоянието от четвърт миля, електрическата кола е отпред, но в крайна сметка е изпреварена от McLaren 570S. Британската суперкола успя да завърши преди Kia EV6 GT. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ