Ето какво се случва с автомобил, след удар в стълб със скорост 84 км/ч ВИДЕО

  • 21.11.2019 10:50 /
  • 2937 /
  • 0
Ето какво се случва с автомобил, след удар в стълб със скорост 84 км/ч ВИДЕО

Германската асоциация DEKRA, която осъществява технически надзор в областта на автомобилния транспорт, е провела краш тест на на Nissan Leaf: машината е разбита странично в стълб със скорост 75 и фронтално с 84 километра в час.

Скоростта е избрана по-висока, отколкото при тестовете Euro NCAP, където електрическият автомобил отбеляза максимум пет звезди.

Оказало се, че при страничен сблъсък с неподвижен обект със скорост 75 километра в час, Leaf буквално е сгъната наполовина. Шансовете на водача и пътниците да оцелеят при подобен инцидент са малки.

От заключението на експерта обаче следва, че на автомобил с традиционен двигател с вътрешно горене би му се случило същото в подобна ситуация. С други думи, нивото на повредите на електрически автомобил и обичаен автомобил е сходно при такъв тест.

Експертите назоваха най-безопасната кола в историята на краш тестовете ВИДЕО

Освен това, DEKRA е симулирала челен сблъсък в стълб със скорост 84 километра в час. Въпреки сериозна деформация на корпуса, Leaf не се е запалил.

Разбиха кола за $2 млн. в краш тест (ВИДЕО)

Що се отнася до резултатите от тестовете Euro NCAP, които бяха проведени година по-рано, Nissan Leaf има максимум пет звезди. Защитата на възрастни пътници в електромобила е оценена на 93 процента, на пътника - дете - на 86 процента, на пешеходците - на 71 процента. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ