Драг гонка Lamborghini: Huracan STO срещу Aventador SVJ ВИДЕО

  • 18.02.2022 11:50 /
  • 577 /
  • 0
Драг гонка Lamborghini: Huracan STO срещу Aventador SVJ ВИДЕО

Британският канал в YouTube carwow организира драг състезание между страхотните купета на Lamborghini - Huracan STO се изправи срещу Aventador SVJ.

По традиция победителят се определя чрез серия от състезания на четвърт миля, половин миля и миля с паралелен старт от 50 мили в час (80 км/ч), а последният тест е за оценка на ефективността на спирачките от 100 мили в час (161 км/ч).

Huracan STO е със задвижване на задните колела, създадено в традициите на състезателните автомобили. С собствено тегло от 1339 кг, 5,2-литровият V10 двигател генерира мощност от 640 к.с. и 565 Nm въртящ момент. Колата се задвижва от седемстепенна роботизирана трансмисия с двоен съединител.

Aventador SVJ със задвижване на всички колела, като е почти един път и половина по-скъп и 186 кг по-тежък. Двигателят е 6,5-литров V12 и е увеличен до 770 к.с. и 720 Нм въртящ момент. В същото време флагманският модел използва седемстепенна роботизирана скоростна кутия с един съединител.

Toyota създаде първия спортен автомобил за дрифт с автопилот ВИДЕО

Няма ясен победител: суперавтомобилите Lamborghini са много близки във всички състезания, а в драг състезанието на четвърт миля с разлика от 0,2 секунди. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ