Пореден начин за кражба на автомобил: С помощта на лист А4

  • 08.07.2018 11:56 /
  • 12645 /
  • 1
Пореден начин за кражба на автомобил: С помощта на лист А4

В последно време започнаха да се появяват все нови и нови разкази за опити за кражба на автомобил с помощта на бял лист хартия. Тази уловка бе използвана от мошениците още преди десетина години, преди шофьорите да станат по-внимателни. В резултат измамата изгуби актуалност. Сега този начин отново бе изваден от нафталина. 

Мошениците действат по следния начин: собственикът се качва в автомобила на паркинга и забелязва, че на задното му стъкло нещо е прикрепено и му пречи да вижда. Предполагайки, че това е някакъв флайър, недоволният водач изскача от колата, за да махне листа, а междувременно джамбазът точно това чака - веднага,  след като собственикът се приближава до задния капак, за да махне листа, крадецът скача в отключената кола и отпрашва в неизвестна посока. Тук се разчита на ефекта на изненадата, затова този приом се практикува както и на паркинги, така и на светофари.  

Впрочем, това е само еидн от вариантите за кражба на кола с лист. Има също и такъв, при който празна консерва се закача за задната броня, или момче на светофар, което плюе в салона на колата. Основната задача на джамбазите е да отвлекат вниманието на шофьора и да го изкарат от автомобила, като си забрави ключовете на таблото. 

Затова, ако забележите на задното си стъкло нещо подозрително, не бързайте да напускате автомобила си. По-добре се отдалечете на безопасно място и тогава проверете какво точно виси на задното ви стъкло. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Ebeb
    08.08.2018 13:36
    Как точно празна консерва се закача за задната броня, нека някоя близ авторка да каже! И ако може да е със секси прашки и без сутиен!