Защо шофьорите все по-често се отказват от сенника за предното стъкло

  • 07.06.2020 10:20 /
  • 5812 /
  • 1
Защо шофьорите все по-често се отказват от сенника за предното стъкло

Летният сезон вече настъпва, което означава, че много скоро ще започнат знойните дни и заедно с тях ще дойдат нови проблеми. Много от тях ще засегнат и водачите на автомобили.

Страшно загретият салон на колата е един от тези проблеми. Много често се опитват да го решат с помощта на отразяващ лъчите сенник. В действителност този подход далеч не е най-добрият.

Сенникът на предното стъкло наистина може да помогне за защита на интериора. Той е в състояние да предпази седалките и приборното табло от вредното въздействие на слънчевата светлина. Немаловажно е и това, че той позволява да се намали степента на нагряване на въздуха в салона и по този начин да се направи последващото шофиране по-комфортно. Отразяващото лъчите средство обаче има два големи минуса.

Какво означават цветните линии и точки на гумите СНИМКИ

Първо, сенникът абсолютно не е подходящ за продължителна употреба, тъй като той самият постепенно се загрява и по този начин губи защитните си свойства. За да работи на 100%, ще трябва редовно да се обръща. А това от своя страна изисква допълнително време и усилия за обслужване на машината.

Второ, предпазвайки салона на колата от разрушителните слънчеви лъчи, сенникът засилва отрицателното въздействие върху предното стъкло. Това се дължи на факта, че слънчевите лъчи преминават през стъклото два пъти подред. Така самото стъкло се нагрява още повече. В крайна сметка това може да доведе до не много добри последствия.

Какво трябва да се направи с шумозаглушителя на колата, за да няма корозия

Ето защо сенникът, отразяващ слънчевите лъчи, се препоръчва да се използва само при кратки спирания. Във всички останали случаи за предпазване от слънчевата светлина силно се препоръчва да се използва покривало за прозорците, а още по-добре цялостно - за целия корпус на автомобила. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • рон бургунди
    07.06.2020 13:13
    Вий от близ сте мега тъпаци