За какви полезни неща служат старите вестниците в колата

 • 28.01.2019 10:30 /
 • 6294 /
 • 4
За какви полезни неща служат старите вестниците в колата

В багажника на колата шофьорът вози какво ли не. Има масло, антифриз,течност за чистачки, инструменти, задължителните комплекти при катастрофа и какво ли не още. 

Но почти никой няма, а и не знае , че трябва да има вестници в колата. Да, обикновен вестник, който може да свърши много добра и полезна работа на шофьора.

Как картофите помагат срещу изпотяването на стъклата в колата (СНИМКИ/ВИДЕО)

Естествено тези неща нямат нищо общо с четенето и затова става дума за използването на стари вестници. Нека да узнаем защо в колата задължително трябва да има вестник, а още по-добре, ако са няколко. 

В България доста често, особено през по-хладните месеци, възникват периоди с киша по пътищата. Може, разбира се да купите скъпи, попиващи килимчета, но същата работа ще свършат и обикновените вестници. Взимате няколко безплатни вестника или брошури от супермаркета, използвате ги като килимчета под краката и после ги изхвърляте. Удобно! 

Защо всеки шофьор трябва да има безопасна игла в колата

Вестниците просто са незаменими при пътуване. С тях е изключително удобно да се опаковат крехки предмети. Ако внезапно се наложи да превозвате крехки предмети, вестниците ще ви дойдат дюшеш. 

С вестници е удобно и да се изтриват стъклата н автомобила, ако нямате под ръка парцал или салфетки. Избърсваш и изхвърляш, но не през прозореца, има ли нещо по-просто от това?

Защо всеки шофьор трябва винаги да има по 1 бутилка водка в колата 

Върху вестника може и да се запише нещо, ако в колата няма лист бяла хартия. Например: налага ви се да оставите номера на телефона на предното стъкло. Нямате никакъв лист хартия, но имате стари вестници. В този случай може да напишете телефона си върху него, но с по едри и удебелени цифри./auto.blitz.bg 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • nsp
  28.01.2019 10:52
  И също може да се ползват като тоалетна хартия както едно време...
 • CSKA
  28.01.2019 11:04
  A ако случайно ти се присере в нивата, можеш да си омажеш гъзягата с последния брой на Труд за 2018
 • Vazbudeno_hui4e
  29.01.2019 11:16
  Също така и секси путките от близ да си забършат миризливите котенца и дупета, преди да им го сложа!
 • Нобелов лауреат
  29.01.2019 16:47
  Тази статия трябва НЕПРЕМЕННО да се номинира най-малко за НОБЕЛОВ Приз!