Защо всеки шофьор трябва да има безопасна игла в колата

 • 02.01.2019 10:00 /
 • 24726 /
 • 7
Защо всеки шофьор трябва да има безопасна игла в колата

Предвидливите шофьори винаги имат в колата си комплект предмети от серията "за всеки пожарен случай". Сред инструментите и помощните средства в аварийното куфарче, като правило може да бъде открита и тънка безопасна игла. 

Неприятностите - големи и малки - причакват автомобилистите на всеки километър. С някои от тях може да се справят единството технически специалисти, притежаващи необходимото оборудване и знание. Но в много случаи помощта на майсторите не е необходима, шофьорите сами могат да се справят с битовите трудности, стига да имат под ръка някои предмети. 

Как най-бързо да затоплим купето на автомобила през зимата

Как безопасната игла помага на шофьорите в дълъг път. 

Всеки автомобилист има свой списък с необходими предмети, в който може да влизат и дрехи, и хранителни продукти, и някакви джаджи. Освен това на водачите се препоръчва да имат в случай на екстремна ситуация: мокри и сухи салфетки, негазирана вода, ръкавици от плат, поне някакъв примитивен комплект с инструменти и обикновена безопасна игла. Ако със салфетките, водата и ръкавиците, всичко е ясно, то мнозина се питат - за какво служи безопасната игла, какъв е смисълът от нея по време на пътуване.

Защо трябва да си забраните да държите в колата дребни пари

А тя е изключително необходима и полезна, когато откриете замърсяване в дюзите на чистачките.  Често срещан проблем особено в "мръсните" сезони, последствията от който са много неприятни: запушването в горната част на устройството препятства течността да се разпръсква върху предното стъкло, което води до влошаване на видимостта и, разбира се, увеличаване на риска от катастрофа. 

А тя е изключително необходима и полезна, когато откриете замърсяване в дюзите на чистачките.  Често срещан проблем особено в "мръсните" сезони, последствията от който са много неприятни: запушването в горната част на устройството препятства течността да се разпръсква върху предното стъкло, което води до влошаване на видимостта и, разбира се, увеличаване на риска от катастрофа. 

3 признака, които издават веднага, че колата има голям пробег

Как точно е необходимо да работите с безопасната игла в процеса на почистване на дюзите, вероятно вече се досещате: вземете инструмента и леко го пъхнете в дюзите. И след всяко бъркане не забравяйте да премахвате извлечената мръсотия от иглата. Процедурата не е сложна - всяко момиче, дори и най-нежното, може лесно да се справи с нея.

Ако безопасната игла не се справи със задачата, което също се случва,  отворете капака,  разкачете маркуча от дъното на дюзата и насочете тънък проводник в отвора. Такъв помагач също трябва да имате в аварийното куфарче. 

Защо всеки шофьор трябва винаги да има 1 бутилка водка в колата

Разбира се, вместо безопасна, можете да използвате обикновена шевна игла, но наличието ѝ в колата е по-малко безопасно, особено, ако с автомобила често се придвижва цялото семейство с малки деца в комплект. Друга слабост на швейната игла е, че в случай на необходимост, тя много трудно може да бъде открита в куфарчето с инструментите. А безопасната игла може да бъде прикрепена към определено място... 

Като цяло, за да се предпазите от евентуални неприятности и губи време с дюзите, трябва да бъдете максимално внимателни при избора и покупката на течност за чистачки. Като правило именно некачествената течност за чистачки води до блокиране на дюзите на чистачките и други проблеми./avto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • nsp
  02.01.2019 10:32
  Tова е превод от руски - ''швейна".А иначе течност за чистачки там няма,че я изпиват...
 • шопендар
  03.01.2019 9:18
  уникални празнодумци сте,една страница за една безопасна игла/
 • Vazbudeno_hui4e
  03.01.2019 13:36
  А аз с моята опасна игла ще дупча дюзите на близ авторките и ще ги отпушвам и запушвам! Отпушвам и запушвам!
 • Ех, ех
  03.01.2019 13:44
  Мъка, мъка журналистическа. Задължително и тоалетна хартия, че ако ви навести рядкото щастие с безопасна игла само не можете да се справите.
 • Опа
  03.01.2019 16:20
  Като някой си прецака дюзите на чистачките за 500 лева и нагоре бройката , заради ваште малоумни съвети /приложими за лада и москвич само/ ще ви благославя яко !
 • Шофьор
  04.01.2019 9:48
  Идиоти
 • ЧВОР
  10.01.2019 10:15
  ПО ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ НЕ БЯХ ЧЕЛ, КАК ЩЕ НАПЪХАШ БЕЗОПАСНА ИГЛА В ДЮЗИТЕ БЕ, ИДИОТИ, ТО КАРФИЦА ТРУДНО ВЛИЗА, ТРЯБВА ВИ САМО WD- ПРЪСКАТЕ В ДЮЗИТЕ И ТОВА Е.