Три народни способа за почистване на птичи "бомби" по колата

  • 19.02.2019 11:30 /
  • 4719 /
  • 0
Три народни способа за почистване на птичи "бомби" по колата

Замириса на пролет и вече никнат не само кокичета, но и много скоро в небето и по дърветата ще се появят ята птици. А те са истинска напаст за колите с "бомбите", които хвърлят често и където им скимне. 

Как да защитим автомобила си от увреждания, които птиците могат да му причинят? А птичите "бомби" не са никак безопасни, защото пикочната киселина, съдържаща се в екскрементите им, уврежда боята на каросерията на колата.  Тази опасност е още по-голяма при автомобили с наченки на огнища на корозия - реакцията ще последва мълниеносно, особено на слънчево място. 

Как да извадим счупен ключ на колата от ключалката (СНИМКИ)

Какво да направите, за да запазите боята, без да прибягвате до услугите на автомивките и използването химикали? Дори нашите дядовци са използвали народни методи, ефективно и без последствия, премахвайки „небесните подаръци“ от каросерията на колата.

За какви полезни неща служат старите вестниците в колата

СОДА

За какво само не помага на содата!? Тя ще помогне и за почистването на петната, нацвъкани от птиците. Необходимо е содата да се смеси с вода, за да се получи хомогенна плътна маса. След това с памук и се нанася върху замърсената зона. След няколко минути няма да останат следи от замърсяване. Най-важното е да не търкате с парцал, тъй като сода може да надраска лака. 

Защо трябва да държим ключовете от колата в хладилника, увити в алуминиево фолио

БИНТ
На пръв поглед не е за вярване как обикновена марля може да помогне? В същото време, тя добре унищожава коварните сиви следи. Бинтът трябва да бъде обилно навлажнен с вода, докато омекне, след което се разстила върху повреденото. Ако птичите изпражнения не са изсъхнали напълно, марля ще ги абсорбира.

Прост способ за диагностика на двигателя с помощта на монета

SPRITE 
Да, не само Sprite, но Coca-Cola върши отлична работа срещу петна. Кърпа - за предпочитане от фиброматериал, за да причини драскотини - трябва да се навлажни с газирана напитка, да се разстели върху замърсената повърхност и да се изчака малко. След това с няколко леки движения избършете и замърсяването ще изчезне безследно./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ