Как да извадим счупен ключ на колата от ключалката (СНИМКИ)

 • 11.02.2019 10:30 /
 • 17911 /
 • 3
Как да извадим счупен ключ на колата от ключалката (СНИМКИ)

В нашия живот има внушителен брой от сложни битови ситуации, които се случват рядко. Въпреки това, поради своята „особеност” и сложност, всяка от тях е способна да хвърли в ступор неопитен стопанин или шофьор. 

Например - счупване на ключа директно в отвора на вратата на ключалката на колата. В действителност решаването на този проблем не е никак трудно.

За да разрешите проблема с счупен ключ, парче от който е останало в ключалката, ще ви трябват тънко трионче от прободен трион, клещи, супер лепило и парче стоманена тел. 

Три проблема с чистачките на колата и как се отстраняват

Процесът на извличане на фрагмент от ключ не е твърде сложен, но е много пипкав и не понася небрежност и бързина. Ако нямате възможност или желание да се обадите на квалифициран специалист, можете да се опитате да направите всичко сами. Ако материалите и инструментите са готови, пристъпете към поетапно изпълнение.

Първа стъпка. Ако парчето от ключа стърчи от ключалката, може да се справите с обикновените клещи. Хванете края на парчето и просто да го дърпате към себе си без рязко движение. Най-важното е да стиснете с клещите парчето колкото е възможно по-здраво. 


Втора стъпка. Ако фрагментът не стърчи от ключалката, вземете тънкото трионче и го поставете в нея, така че зъбите му да са разположени нагоре. След това завъртете триончето така че да закачи парчето от ключа.

Спазвайте тези правила, ако доливате масло през зимата

Стане ли това, много внимателно и без резки движения издърпвате триончето и заедно с него фрагмента от ключа. Можете също така да се опитате да закачите  ключа с помощта на стоманена тел.

Трета стъпка. Ако искате да гарантирате максимално сцепление на триончето или стоманената тел с парчето от ключа може да ги намажете с моментно супер лепило и да изчакате, докато "сграбчи" фрагмента, заседнал в ключалката.

Тревожни признаци за дефекти в спирачната система на колата

При минимално съмнение обаче, че няма да успеете да се справите, викайте майстор. Иначе рискувате да счупите ключалката и главоболията ви ще се утроят./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • хахаха
  11.02.2019 19:41
  намажи телта със секундно лепило и я наври в ключалката
 • Полина
  12.02.2019 17:19
  Важно е дали трябва и евентуално да се зъвърти ключа. По-добре е да извикате специалист
 • Clowns
  13.02.2019 6:56
  Блиц, закрийте си това жалко подобие на "блог" и не ми губете времето с гръмки заглавия и празно съдържание след това. Жалки сте. Клоуни.