От BMW показаха на ВИДЕО как бързо да ускорим до 100 км/ч

  • 30.06.2019 9:50 /
  • 1982 /
  • 0
От BMW показаха на ВИДЕО как бързо да ускорим до 100 км/ч

На теория, ускорението е "степента на изменение на скоростта на обекта спрямо времето". Процес, който зависи от всички сили, действащи върху обекта, както е описано във втория закон на физиката от Исак Нютон. Терминът ускорение често се използва относно автомобилите и техните характеристики. И в конкретното видео BMW обяснява от научна гледна точка тайната на ускорението от 0 до 60 мили в час, което е 96 километра в час.

Стана ясно кое е най-продаваното BMW в България през 2018 година?

Според BMW ускорението се влияе от петте най-важни фактора: аеродинамика, тегло, мощност, гуми и помощни системи. И тъй като тук се обръщаме към науката, не може да има две мнения: във видеото баварската компания обяснява кои от тях имат по-голямо значение и защо е важно да има добър баланс между мощност и тегло. Голям брой конски сили под капака - не е гаранция за успеха.

Брутална катастрофа: За секунди BMW се превърна в купчина метал (СНИМКИ/ВИДЕО)

Връзката, дадена във видеоклипа препраща към специализиран сайт, където BMW обяснява различните термини от автомобилната техника. В този конкретен случай става въпрос за това как да подобрим ускорението на колата си. Например за BMW M4 с механична трансмисия, германците дават инструкции стъпка по стъпка - само в 4 етапа. Очевидно, тези хитрости са приложими за всички съвременни автомобили с механична трансмисия. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ