Какво ще се случи, ако по време на движение включим заден ход на автоматичната скоростна кутия (ВИДЕО)

 • 10.06.2019 7:20 /
 • 28904 /
 • 4
Какво ще се случи, ако по време на движение включим заден ход на автоматичната скоростна кутия (ВИДЕО)

Автомобилни експерти публикуваха 10-минутен видеоклип в YouTube, който показва какво става с колата, ако превключите автоматичната скоростна кутия в режим "P" или "R", докато шофирате напред със скорост 64 км / ч. За теста е използван стар Chevrolet Prizm от 1998 година.

Chevrolet Prizm е "взел" доста от Toyota Corolla. Този модел е създаден в съвместно предприятие между Toyota и General Motors. Пускана е в Калифорния и между другото, в тази централа сега се правят електромобили Tesla.

5 признака, че автоматичната скоростна кутия е на смъртно легло

За тестовете експертите от AutoVlog са взели Chevrolet Prizm от трето поколение. Тази машина е оборудвана с четирицилиндров 1.8-литров двигател Toyota 1ZZ-FE. Той работи заедно с три или четиристепенна автоматична скоростна кутия.

При превключване в режим  на заден ход - Reverse, при скорост 64 км / ч, скоростната кутия на Chevrolet Prizm не се счупи. Когато се включи задният ход, електрониката на автомобила "заглушава" двигателя.

4 фатални грешки на шофьорите, съсипващи автоматичните скоростни кутии

Японските инженери несъмнено си разбират от работата. Моля, обърнете внимание, че това е автоматична скоростна кутия, която вече е на 20 години.

Топ 9 марки с най-бързо авариращи скоростни кутии

При включване на режим паркиране - Parking, резултатът беше малко по-драматичен. Автоматичната скоростна кутия не разбира какво се случва и издава сърцераздирателен звук, но колата продължава да се движи и няма абсолютно никакви повреди. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Ганьо
  07.09.2018 19:27
  А пък мойто Паджеро като го включих на задна ,ремъка прескочи няколко зъба , счупи се разпределителния вал и смля клапаните !!!
 • МЕК КУР НЕ СЕ ЧУПИ !
  07.09.2018 23:28
  .
 • ЕБЕТЕ СИ БАЩИТЕ
  08.09.2018 4:03
  Аз гледах 2-3 минути този олигофрен да се пъчи ама не видех да включва на задна нито какво става, все пак нема да гледам този кретен 10 минути ?
 • ЗАЩО БОЙКО НЕ ПРЕВЕДЕ ФИЛМА ?
  12.06.2019 18:23
  ИЛИ ЦВЕТАНОВ !