Експертите назоваха кои са най-надеждните японски коли СНИМКИ

 • 30.07.2022 11:50 /
 • 125452 /
 • 2
Експертите назоваха кои са най-надеждните японски коли СНИМКИ

Автоекспертите от американското издание HotCars съставиха вече класация на най-проблемните японски автомобили през 2022 г. Сега дойде време специалистите да ни представят и най-надеждните японски коли, според техните проучвания.

Въз основа на рейтингите и оценките на потребителите, тези автомобили могат да "издържат вечно". Заслужава да се отбележи, че в списъка няма нито един кросоувър или всъдеход, но има три седана, кросоувър комби и дори спортен автомобил.

Един от автомобилите е компактният роудстър Mazda MX-5. Пъргавият и лек модел получава максимален брой точки - 5 от 5 - в почти всички класации за надеждност и тази година успя да влезе в топ 6 на най-безпроблемните автомобили на американския пазар.

Следващият модел е комбито Subaru Outback. Струва си да се отбележи, че моделите от 2011-2013 г. страдаха от фабричен дефект на буталните пръстени в двигателите, но по-късните модели почти не създават проблеми на собствениците.

Експертите от J.D. Power посочиха кои са най-качествените нови автомобили

Не може да не се отбележи също така, че за почти пет години Outback не е бил отзоваван, а освен това е включен в авторитетната класация за надеждност на J. D. Power.

Според данните на изданието HotCars, Honda Accord са способни да "служат вечно". Toyota Camry и Lexus ES също са в списъка на безпроблемните модели.

И трите автомобила се отличават с почти перфектно качество и почти винаги са начело на много международни класации.

ВИДЕО запечата най-нелепата катастрофа на годината

Седанът Lexus ES 2017 година заслужава особено внимание, тъй като неговата надеждност е оценена на 96 от 100 възможни точки. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Добри Колев
  02.08.2022 1:02
  И всичките от грозни по грозни.
 • Иван Гергов
  10.12.2022 7:14
  Красотата е относителна, същтото е и със жените някой харесва едни, дрг други...