Двигателите, които "ядат" най-много масло

  • 02.11.2020 9:07 /
  • 30229 /
  • 1
Двигателите, които "ядат" най-много масло

Сред голямото разнообразие от съвременни силови агрегати има немалко с малък или среден „апетит“, а има и такива, които „ядат“ масло в наистина големи обеми. Експерти направиха анализ на двигателите известни с впечатляващото си харчене на масло. 

Изненадващо, сред двигателите с големи "апетити", се отличават от германските производствени компании. 

1,8- и 2-литровите EA888 на Volkswagen са от тези, които "изяждат" много масло. За първи път тези двигатели в техните модели VW започнаха да използват след 2005 година. След това, в процеса на модернизация, дебелината на пръстените беше намалена, а също така диаметрите на дренажните отвори в буталните канали се промениха в по-малка степен. Вместо предполагаемата икономия на петрол, потреблението, напротив, се увеличи и в някои случаи двигателят харчи почти литър на 1000 изминати километра. 

Нагледно: Защо не трябва да буксирате кола с автоматик ВИДЕО

Audi има такъв недостатък във V-образния двигател от линията EA837. Те започнаха да произвеждат тези агрегати преди около 12 години, а преди 3 години производството им приключи. Те консумират приблизително същото количество масло като VW двигателя, споменат по-горе. 

Как и кога можете да спирате с ръчна спирачка в движение според всички правила

При BMW двигателите от серията N, първоначално се отличаваха с повишен "апетит". Тук проблемът беше както с преградите между цилиндрите, спукани от прегряване, така и с недостатъчно място за пръстените поради Т-образната форма на буталата. Те трябваше да намалят загубите от триене, но вместо това увеличиха разхода на масло.  

Последните двигатели с голям разход на масло са G4KA / G4KD от Hyundai и KIA. Те се появиха преди почти десетилетие и през това време беше разкрит недостатък - издраскване по стените на цилиндъра. В резултат на това се увеличава консумацията на масло и ако проблемът не бъде отстранен, се появява почукване, което заплашва да се стигне до ремонт на двигателя./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Firebg
    02.11.2020 18:56
    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/