Нагледно: Защо не трябва да буксирате кола с автоматик ВИДЕО

 • 23.10.2020 9:50 /
 • 3509 /
 • 2
Нагледно: Защо не трябва да буксирате кола с автоматик ВИДЕО

За много автомобили с автоматична скоростна кутия е забранено да бъдат буксирани повече от няколко километра, тъй като това може да доведе до повреда на трансмисията. А още по-малко пък буксирането трябва да се осъществява в режим на паркиране.

В мрежата много популярни са станали публикувани фотографии на Ford Fusion, който дълго време е теглен по пътя с блокирани колела.

За съжаление няма предистория към снимките, поместени в сайта Reddit. Трудно е, обаче, да си представим как някой e буксирал кола в режим Parking толкова дълго, че да причини такива щети.

Гениален и прост начин - ето как трябва да бутате колата сами ВИДЕО

Седанът е загубил почти половината от своите алуминиеви джанти, пострадали са спирачките и рамената на окачването. В допълнение към очевидните повреди, не са изключени много малки повреди, които най-вероятно също са се отразили на трансмисията.

Трудно е да си представим мотивацията и мислите на човек, който в продължение на много километри е буксирал кола, от която излизат снопове искри снопове (съдейки по щетите, трябва да е имало искри). /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • 123
  23.10.2020 10:53
  Трябва да си голям кретен за да я теглиш с блокирали колела...
 • YAMAHA
  31.10.2020 22:09
  Този дето е дърпал не е бил с дачия или друга подобна 3 цилиндрова бръкма