5 скрити функции, с които автомобилите Skoda могат да се похвалят СНИМКИ

  • 25.09.2020 9:20 /
  • 7821 /
  • 1
5 скрити функции, с които автомобилите Skoda могат да се похвалят СНИМКИ

Известните чешки автомобили Skoda са доста търсени на територията на нашата страна, а и в другите държави. Прави впечатление, че много от тези, които вече притежават или са притежавали една от тези коли, не знаят за всички „тайни“ функции, с които е оборудван автомобилът. Днес ще ви разкажем за тях.

Всяко от тези неща е живо доказателство, че чешките инженери обръщат много повече внимание на  темата за комфорта, отколкото може да изглежда при първото запознаване с колите на марката.

1. Многобройни "джобове"

Лозунгът на Skoda - „Просто умно“ (Simply Clever) е избран с причина. Най-добре той е реализиран в организацията на вътрешното пространство на салона. Повечето автомобили на марката разполагат с невероятен брой различни места за съхранение на всякакви полезни и не толкова дреболии. Най-важното е, че можете да стигнете до повечето от тях без да ставате от комфортната си седалка.

2. Място за чадър

Във вратите на много от чешките автомобили има странна вдлъбнатина. Някои дори могат да си помислят, че отворът е направен с цел да се увеличи твърдостта на конструкцията или да се намали масата на детайла. В действителност обаче всичко е много по-просто. Това е мястото за чадъра.

Ето как изглежда най-евтината версия на новата Skoda Octavia СНИМКИ

3. Двойни сенници

Почти всички автомобили от марката Skoda традиционно се произвеждат с двойни сенници. Те са създадени от дизайнерите не просто заради красотата. Допълнителният сенник е нужна, за да поставяте там пари, документи, кредитни карти, бележки и други дреболии.

4. Стъргалка за лед

Много шофьори, които са притежавали автомобил Skoda, трябва да са открили едно загадъчно цветно пластмасово нещо на гърба на капачката на резервоара. Предназначението му може да не е веднага очевидно, но е изключително полезно.

Необходимо е да се решат няколко проблема наведнъж. Първо, това е стъргаллка за отстраняване на сняг и лед от стъклото. На второ място, това е линийка за проверка на степента на износване на протектора.

Капсула на времето: Откриха 30-годишна Skoda с минимален пробег СНИМКИ

5. „Умни“ подлакътници

И накрая, не можем да не си припомним напълно очевидна функция в автомобилите на Skoda, на която повечето водачи просто не обръщат никакво внимание - това са добрите стари поставки и държачи за чаши, разположени включително и в подлакътниците. Малко хора се замислят върху факта, че можете да държите в тях не само чаши за пиене, но и всякакви други малки неща, а дори и смартфон. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Тодор
    25.09.2020 18:26
    Моята е явно Симпли Семпъл, защото има само ниши в подлакътниците. Другото изброено тук го няма, но не ми и трябва.