Японският Hummer: Откриха най-редкия и невероятен всъдеход на Toyota ВИДЕО

  • 08.10.2022 9:50 /
  • 2810 /
  • 0
Японският Hummer: Откриха най-редкия и невероятен всъдеход на Toyota ВИДЕО

В САЩ е открита рядка Toyota Mega Cruiser от 1996 г. Огромният всъдеход е японският еквивалент на известния Hummer H1.

Подробности за автомобила бяха разкрити на уебсайта за търгове Cars and Bids, където в момента той се продава.

Подобно на Hummer, Toyota Mega Cruiser първоначално е създаден за армията, но през 1996 г. се появява и гражданска версия на модела. Произведени са общо около 3000 екземпляра, но само 200 от тях са пуснати в свободна продажба. Освен това по-голямата част от тези машини са останали в Япония.

Mega Cruiser е най-големият всъдеход на Toyota с дължина 5090 мм, широчина 2170 мм и височина 2075 мм при междуосие 3395 мм. Дизайнът напомня този на Hummer.

Откриха Toyota Corolla от 1969 г. в идеално състояние и с интересна история СНИМКИ

В салона има само четири отделни седалки, като е изпълнен с кожа и дърво. Интериорът е оборудван с отопляеми седалки, камера за заден ход, климатик, хладилник и дори DVD плейър с три телевизора.

Машината тежи 2,8 тона и е оборудвана с 4,1-литров турбодизелов двигател със 155 к.с. и четиристепенна автоматична скоростна кутия.

Задвижването на всички колела се допълва от блокаж на диференциала. Toyota Mega Cruiser е оборудвана и с управляеми задни колела и огромни гуми за офроуд.

Босът на Toyota танцувал от радост в офиса си, а причината е...

Този конкретен автомобил е пристигнал от Япония в Казахстан, а оттам е бил откаран в САЩ. До момента е изминал 90 900 км. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ