Босът на Toyota танцувал от радост в офиса си, а причината е...

  • 06.10.2022 12:50 /
  • 11400 /
  • 1
Босът на Toyota танцувал от радост в офиса си, а причината е...

Акио Тойода, внук на основателя на Toyota Киичиро Тойода, е нещо повече от бизнесмен. 66-годишният президент е истински ентусиаст, като под негово ръководство са създадени автомобили като Yaris, Supra и Corolla.

В същото време Акио Тойода е запален автомобилен състезател и няколко пъти е участвал в състезанието "24 часа на Нюрбургринг".

Когато не е на пистата, той е като всеки друг ръководител на автомобилен концерн, който следи цифрите на продажбите. А наскоро Акио Тойода разказа, че след като научил, че Toyota е изпреварила General Motors по продажби в САЩ през миналата година е "потанцувал малко от радост" в офиса си. Той е споделил, че не е могъл да сдържи емоциите си и че "за щастие никой не го е видял".

През 2021 г. Toyota наистина е продала 2 332 262 автомобила в САЩ в сравнение с 2 218 228 автомобила на GM. Разбира се, 114 034 не е голяма разлика при тези обеми, но въпреки това победата над GM на родна земя е впечатляваща.

Toyota представи нов кросоувър за 14 000 долара ВИДЕО

Когато данните бяха публикувани в началото на 2022 г., говорителят на GM Джим Кейн заяви пред Ройтерс: "На мястото на Toyota не бих бързал и не бих си направил засега татуировка "Ние сме №1".

През първото тримесечие на тази година Toyota също се представи по-добре от GM, но през второто тримесечие северноамериканският автомобилен производител възстанови позициите си.

И двата концерна страдаха от недостиг на части и трябваше да коригират производството, както и да сглобяват автомобили в очакване на липсващите компоненти.

Мъж навъртя 2 млн. км с Toyota, ето каква е тайната на това дълголетие СНИМКИ

По-рано тази година старши вицепрезидентът на Toyota North America по автомобилните операции Джак Холис заяви пред CNBC, че компанията не си поставя за цел да надмине продажбите на GM.

След това той призна, че подобна ситуация едва ли ще се повтори: "Да, ние надминахме General Motors по продажби. Но нека да е ясно, това не е нашата цел и не я смятаме за устойчива."  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Семейните автомобили, но не спортните...
    07.10.2022 11:46
    Странно, Тойота не използва в нито една от спортните си модели, двигатели на Тойота. Всичките спортни двигатели инсталирани и на Супра и на други модели са изцяло на Субару. Като отворите капака си пише Субару...