Вижте на какво е способен автомобил с пробег от 5 милиона км ВИДЕО

  • 17.09.2021 10:50 /
  • 1190 /
  • 1
Вижте на какво е способен автомобил с пробег от 5 милиона км ВИДЕО

Не са много автомобилите с дълъг живот по света, които могат да се похвалят с милиони километри. Най-известният от тях е червеното купе Volvo P1800 от 1966 г., което е изминало невероятните 5 милиона километра.

До 2018 г. автомобилът е собственост на американеца Ърв Гордън. Той го е карал по целия свят и никога не го е модернизирал.

След смъртта му купето е наследено от дъщеря му. Тя не използва този рядък автомобил с такава изключителна история, а го продава обратно на компанията производител. Volvo прави цялостен ремонт на автомобила и го поставя в своя музей.

Петте автомобила с най-голям пробег в целия свят (СНИМКИ)

Известният блогър и водещ на YouTube-канала Hagerty Магнус Уокър е впечатлен от историята на уникалното купе. Той се обръща към шведския производител с молба за тестово шофиране на модела и ангажира известния автомобилен механик Нино Гамбин, който обслужва автомобила от 1980 г., когато той е собственост на Гордън. Специалистът е отбелязал, че автомобилът все още е в отлично състояние.

Гамбин също така е посочил, че под капака на легендарното червено купе все още се намира оригиналният двигател, който е бил ремонтиран само два пъти.

Стар 38-г. Nissan удивлява със състоянието си въпреки огромния пробег ВИДЕО

Точният пробег към днешна дата не е известен. През май 2018 г. той е бил 3,25 милиона мили (5,23 милиона км). Между другото, през 2013 г. Ирв Гордън е вписан в Книгата на рекордите на Гинес. Той става първият шофьор, чиято кола е изминала 3 милиона мили (4,8 милиона км). /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Охридски
    17.09.2021 19:43
    Този Москвич е достоен за борбата със Запада и трябва да е на пиедестал или мавзолей.......????