Вижте колекцията от автомобили на Фреди Меркюри СНИМКИ

  • 29.12.2019 9:20 /
  • 12694 /
  • 0
Вижте колекцията от автомобили на Фреди Меркюри СНИМКИ

Автоколекцията на Фреди Меркюри, култовия певец на световноизвестната група Queen, се отличава със същата харизматичност, еклектика и екстравагантност, като своя собственик.

Вокалистът на една от най-великите рок групи е обичал да се намира зад волана на предимно престижни автомобили. 

Daimler Limousine DS420

Когато Фреди купил тази кола, той дори нямал още шофьорска книжка. Затова музикантът в случая използвал услугите на шофьор. Тази лимузина, без съмнение, е кралска кола, тъй като моделът е бил много популярен сред европейските аристократи, включително управляващи държавите.

 

Lincoln Town Car

Седан, предназначен за стилни и комфортни пътувания. Фреди използвал автомобила за ежедневни пътувания по време на посещенията в Ню Йорк. Той го купил специално, за да не наема коли.

Кои са автомобилите в колекцията на Арнолд Шварценегер (СНИМКИ)

Rolls-Royce Silver Shadow

Един от моделите на Rolls-Royce, който е привлякъл вниманието на Фреди Меркюри, е Silver Shadow. Той е бил собственик на тази кола до 1991 година. Тоест, почти до своята смърт. Фреди избира модел със сив салон, декориран с дърво, като в колата има аудио система с касетофон и телефон.

 

Range Rover Convertible

Един от най-необичайните автомобили в колекцията на музиканта е кабриолетът Range Rover, който е по-подходящ за приключения. Автомобилът, оборудван с мощен V8 двигател, е принадлежал на фирмата Spinney Music, която е част от компанията Mercury. Машината е използвана и от мениджъра на групата Queen Джим Бич.

Киану Рийвс показа своята супер колекция от мотоциклети (ВИДЕО)

Mercedes-Benz 420SEL

Това е един от любимите автомобили на Фреди, който той използвал ежедневно, започвайки от 1986 г. Колата била продадена няколко години след смъртта на музиканта (през 1996 г.), като тя се оказала в ръцете на небрежен човек, който не се е погрижил правилно за машината и я е оставил да гние на открито. За радост, обаче, се появил човек, който възстановил автомобила. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ