Уникално: Показаха напълно прозрачна Honda S2000 СНИМКИ

  • 15.09.2019 10:20 /
  • 1944 /
  • 0
Уникално: Показаха напълно прозрачна Honda S2000 СНИМКИ

Роудстърът Honda S2000 сам по себе си е доста любопитен модел, който е имал в своето време един от най-мощните четирицилиндрови двигатели.

На събитие в Япония, посветено на годишнина на S2000, беше видяна може би най-странната модификация на роудстъра в историята. Тя има напълно прозрачен корпус.

През тази година автомобилът, който само за 10 години серийно производство успя да придобие статут на култов, навърши 20 години. В чест на това феновете на марката се събраха на трасето в Япония Twin Ring Motegi, за да пообщуват лично с представителите на компанията, участвали в създаването на роудстъра.

Новото пето поколение на Honda CR-V - подобрено във всичко (СНИМКИ/ВИДЕО)

Специално за това събитие Honda показа най-необичайната модификация в историята на S2000 с напълно прозрачен корпус. През панелите може да се види всеки, дори и най-малкият детайл, благодарение на който роудстърът функционира.

Тази кола е построена от инженерите на Honda специално за събития, на които S2000 е показван на обществеността. Това позволява да се демонстрира нивото на технологично оборудване на спортния автомобил.

Honda неочаквано показа новия си джип (ВИДЕО)

Нещо повече, автомобилът не е просто шоу кола, а напълно работещ модел, която се различава от серийната версия само панелите на корпуса. Прозрачният S2000 може да се движи съвсем нормално, но от Honda се стараят да го правят колкото е възможно по-рядко - компанията иска да запази тази модификация на автомобила възможно най-дълго. Освен това, измиването на автомобила от прах е много по-трудно отколкото при обичайния.

Роудстърът S2000 е построен специално за юбилея на компанията, преди 20 години. Той остана на пазара 10 години, но през 2009 г. ръководството реши да спре производството. Накрая бяха пуснати няколко специални, "прощални" версии.Една от тях с пробег от само 146 километра беше пуснат на търг тази зима - седмица преди края на търга цената на роудстъра беше вече 50 000 долара, въпреки факта, че новият роудстър струва около 35 000 долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ