Три изключително редки Ферари-а ще станат най-скъпо продадените коли СНИМКИ

  • 20.05.2020 8:00 /
  • 1756 /
  • 0
Три изключително редки Ферари-а ще станат най-скъпо продадените коли СНИМКИ

Поради продължителната пандемия мнозина са принудени да седят у дома и да гледат на живота само „през интернет“. Но всеки спокойно може да посети онлайн търг за автомобили.

Разбира се, Sotheby's е такава платформа, където всеки рядък автомобил ще струва поне 2 милиона долара, така че повечето посетители могат само да се възхищават на лотовете.

Но това е и приятно забавление.

Планира се рекорд

За първи път тази пролет Sotheby's ще проведе аукцион за автомобили изключително онлайн. Той ще се отвори на 21 май и ще продължи до 29 май.

Особено внимание на този търг заслужават три автомобила.

Това са емблематичните Ферари:

Ferrari 288 GTO от 1985 година.

Ferrari F50 от 1995 година.

Ferrari Enzo от 2003 година.

Очаква се всяка една от колите да бъде продадена за над 2 милиона долара. Както каза пред репортери Горд Дъф, ръководителят на аукционната къща, това е първият път, когато автомобил на стойност над 2 милиона долара ще бъде продаден чрез интернет.

Общо над 80 автомобила са пуснати на търг, включително и посочените суперкари.

Луксозно червено

Ferrari 288 GTO от 1985 година - от ограничената серия са пуснати само 272 такива бройки. Има допълнителен климатик и електрически прозорци.

Първоначално това Ferrari е проектирано, за да участва в рали от група В, където скоростта е по-важна от безопасността. Състезанието обаче е отменено още преди автомобилите да са готови. Въпреки това построяването им беше продължено - за продажба. 

Техническите спецификации са впечатляващи дори и през 2020 г .: максимална скорост от 189 мили / ч (304 км / ч), 2,8-литров V8 двигател с двойно турбо, който осигурява 400 конски сили.

Интериорът е облицован с черна кожа. Но основното не е луксът, а шофьорското изживяване, което се определя като „невероятно“.

Флагманът V12 от Ferrari

Друг уникален автомобил е Ferrari F50 от 1995 г., който се очаква да струва около 2,75 милиона долара. Той е създаден, за да отбележи 50-годишнината на марката.

Въглеродният корпус прави колата много по-лека. Атмосферният V12 двигател произвежда 512 конски сили и може да достигне 8000 об / мин. Той работи в синхрон с ръчна скоростна кутия. Машината е доста лека, не е предназначена за комфорт, а за да развие огромна скорост.

В салона практически няма екстри. На търга е изложен вторият подред автомобил от серията, който има много малък пробег - само на 3,47 мили (5,42 км).  

Признат като последния великолепен шестстепенен механичен суперкар Ferrari, F50 има много малко конкуренти, тъй като комбинира авангардни иновации и технологии, базирани на Формула 1, с платформа за автомобилите за цивилните пътища.

Тъй като последното поколение съвременни суперколи, оборудвани с ръчни трансмисии, започват да придобиват стойност на колекционерския пазар на автомобили, F50 е не само отличен автомобил с ограничено производство, но и много важен модел в блестящата история на Ferrari.

Луксозна класика

Друг уникален лот е купето Ferrari 250 GT от 1958 г. от Ellena.

Общо са произведени 50 модифицирани модела, но днес са останали по-малко от 40. Двигателят е 3,0-литровият V12, спирачките са барабанни.

Може би карането на тази колекционерска кола би било много забавно.

Отвътре интериорът е допълнен с дърво и червена кожа. Всичко това, комбинирано с голям волан, създава впечатление, че водачът е на борда на скъпа яхта.

Колата наскоро е реставрирана, така че е в отлично състояние. Тя ще бъде идеалното допълнение към всяка спортна колекция, особено при ранните модели на марката. Масерати и др

Представени на търг са и други уникални автомобили.

Например, Maserati. През 50-те години компанията се сблъсква с финансови затруднения, което принуждава ръководството да разработи нов модел.

Maserati 3500 съживява интереса към марката и спомага за съживяването на продажбите. Годишно са продадени повече от 2 хиляди екземпляра, моделът все още е ценен от ентусиастите заради историческото си значение, естетическата красота и висока мощност.

В продажба се предлагат и модели от марките Mercedes, Limousine, Plymouth, Pontiac, Porsche и други. 

КОМЕНТИРАЙ