Топ 5 на най-странните автомобилни интериори в историята СНИМКИ

  • 18.08.2019 9:50 /
  • 3448 /
  • 0
Топ 5 на най-странните автомобилни интериори в историята СНИМКИ

В продължение на много десетилетия автомобилните производители експериментират с различни технологии за по-голяма безопасност и комфорт на водачите. Някои от нововъведенията останаха на етапа на развитие, докато други надхвърлиха всички очаквания - и в крайна сметка се превърнаха в серийни модели.

Следват най-необичайните и неочаквани интериори на концептуални автомобили:

 

1. Maserati Boomerang (1971)

Машината е представена през 1971 г., и не е поразително необичайна. Автомобилите с клиновидна форма бяха модни в началото на 70-те години. Това, което го отличава от "връстниците" му, се намира в салона. Почти вертикалният волан се върти около таблото със седем сензора. Напълно функционална концепция.

 

2. Lancia Sibilo (1978)

Дизайнерът на Bertone Марчело Гандини разработил концепцията Lancia Sibilo през 1978 г., когато проучвал начините за замяна на Stratos.

Той започна с разширяването на платформата с около 4 инча, за да я "облече" с нещо футуристично, приличащо на скулптура. Дизайнът на салона е удобен и не е претоварен с детайли. В средата е многофункционален волан. Той пасва перфектно на дланите на водача, сензорите са интегрирани в таблото, а не са групирани в отделна комбинация от прибори.

Уникалните проекти на Запорожец от 60-те години, които така и не видяха бял свят (СНИМКИ)

 

3. Opel Junior (1983)

Концептът Opel Junior от 1983 г. е проектирана в духа на минимализма. Таблото му е намалено, върху като са прикрепени сензори и превключватели. Това оформление, познато на собствениците на Citroën 2CV, подчертавало усещането за пространството в автомобила, което било важно за толкова малък концепт като Junior.

 

4. Nissan ComCom (1985)

През 1985 г. Nissan създаде концепта ComCom за водачи. Неговият квадратен, функционален корпус скривал интериора, който се превърнал в мобилен офис. Шофьорът имал достъп до телефона на таблото за управление, примитивния GPS, който се показвал на екрана, и други устройства.

Това са 6 знаменити стари автомобили, които все още са в производство (СНИМКИ)

5. Oldsmobile Incas (1986)

Oldsmobile не спечелил титлата на най-модерната технологична марка в Америка. Въпреки това концептът Incas от 1986 г. го поставил на челно място в класацията за иновации. Създаден от ItalDesign, колата е оборудвана с дивани вместо седалки и команден център като в изтребител.

Italdesign заменила волана с чифт вертикални дръжки с многобройни бутони. Това е така, защото през 80-те години водачите, израснали с видеоигри, предпочитали тази конфигурация. Информацията за автомобила се показвала на широк екран на таблото. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ