Разкриха за първи път тайно BMW 7 Серия с двигател V16 СНИМКИ

  • 20.04.2024 9:50 /
  • 4442 /
  • 0
Разкриха за първи път тайно BMW 7 Серия с двигател V16 СНИМКИ

BMW продължава да разкрива своите тайни и да показва коли, за които никой не е знаел. Този път баварците разсекретиха един наистина уникален автомобил - седан BMW 7 Series от 1990 г. с 16-цилиндров двигател.

Той беше показан на изложението Techno-Classica в Есен и също така беше представен на страницата на BMW Classic във Facebook.

Някога 16-цилиндрови леки автомобили са произвеждани от Cadillac и Cizeta, а сега само Bugatti има такива модели. Въпреки това от BMW са обмисляли и възможността да произвеждат такива двигатели за най-луксозната версия на Серия 7.

Построени са само два 16-цилиндрови прототипа на BMW. И ако седанът BMW 7 Series E32 от 80-те години с V16 е доста известен и дори от време на време е излаган в музея на марката, то по-модерното BMW 750 iL V16 Goldfisch от 1990 г. беше скрито от любопитни очи.

В конструкцията  на този автомобил са използвани елементи от по-модерното BMW Серия 7 E38, което е в процес на разработка по това време.

Внезапно се появи в продажба изключително рядка Волга

Дизайнът на прототипа е малко по-различен: той има кръгли фарове, леко различни странични стени и дебели задни колони на покрива с нисък ъгъл на наклон. Единствената снимка на интериора показва телефон.

Под капака е поставен уникален 6,6-литров V16. В сравнение с предишния прототип мощността му е намалена от 402 на 348 к.с., но това e позволило на компанията да се откаже от сложната система за охлаждане с въздухоуловители в задните крила.

Измиха за първи път от 20 г. забравен в гаража Mercedes ВИДЕО

С 5-степенна автоматична скоростна кутия BMW 750 iL V16 Goldfisch седан достига 250 км/ч. Въпреки това, така и не беше възможно двигателят да бъде модифициран и пуснат в производство и проектът беше затворен.

С 5-ступенчатым автоматом седан BMW 750 iL V16 Goldfisch развивал 250 км/ч. Впрочем, доработать двигатель и запустить его в серию так и не удалось и проект закрыли. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ