Продава се военен Harley-Davidson от времето на Втората световна война ВИДЕО

  • 30.10.2020 10:20 /
  • 1897 /
  • 0
Продава се военен Harley-Davidson от времето на Втората световна война ВИДЕО

„Военен реставриран мотоциклет Harley WLA 42 от 1942 година.  Мотоциклетът е в движение, в оригиналния си военен цвят. Украинска регистрация ”, - пише авторът на обявата.

Известно е, че Harley-Davidson WLA са произвеждани от компанията по поръчка на американската армия. Мотоциклетът със среден размер е оборудван с V-образен двигател с мощност от  23 конски сили с обем 742 кубически сантиметра. Максималната скорост на машината е 105 км / ч.

Изградена е и експортна версия за канадските военни със спецификация - WLC. Същите версии на мотоциклета след това са поръчани от британските (5000 бройки) и южноафриканските (2000 бройки) военни, както и от Китай и съветската войска.

Електрически Harley-Davidson срещу Tesla Model 3 в бясна драг битка ВИДЕО

По това време мотоциклетът е струвал 270 долара, което съответства на 4476 долара в днешни пари. Мотоциклетът, възстановен в перфектно състояние в Германия, е бил продаден на търг в Чикаго през 2016 г. за 11 хиляди долара. Продавачът от украинския град Черкас очаква да получи 26 хиляди евро / 30 606 долара за своята машина.

Интересно е, че в Украйна има поне още един такъв мотоциклет в много добро състояние - той е изложен в експозицията на музея Harley-Davidson. В това видео можете да видите как той се стартира и работи:

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ