Лимузината на Жаклин Кенеди ще бъде продадена на търг СНИМКИ

  • 12.02.2024 9:22 /
  • 1983 /
  • 0
Лимузината на Жаклин Кенеди ще бъде продадена на търг СНИМКИ

Президентска лимузина LBJ Imperial Crown от 1964 г. е изложена за продажба на търг. Ако не сте успели да си купите роудстъра Lamborghini Diablo VT на Доналд Тръмп от 1997 г., ето още един шанс да притежавате кола на знаменитост - президентската лимузина на Линдън Бейнс Джонсън, която също е била шофирана от Жаклин Кенеди.

Колата ще бъде продадена на търг от Mecum през март 2024 г. Базирана е на Imperial LeBaron от 1964 г., произведена е от Ghia. Съобщава се, че това е една от десетте лимузини, произведени от италианската фирма.

Моделът е с класическа визия и е боядисан в черно, контрастиращо със златни ивици. Има и червени "церемониални фарове", панорамен люк на Landau и много хром. 

Интериорът е проектиран в минималистичен стил и е оборудван с черен кожен диван за шофьора и охраната. Задната част на купето изглежда луксозно. Отличава се с дървена облицовка и тапицерия от сива кожа и вълна.

Между водача и пътниците отзад има преграда, а над десния заден подлакътник има дистанционно управление.

Лимузината е оборудвана с 6,8-литров V8 двигател с мощност 345 к.с. и тристепенна автоматична скоростна кутия с бутонно управление.

Одометърът показва само 15 109 мили (24 316 км).

Колата навремето се е продавала от Chrysler за 18 500 долара, но автомобилната компания я е отдала под наем на Белия дом само за 1 долар на година – страхотна реклама.

Все още няма оценка на търга, но в обявата се посочва, че колата има всички документи и има доста снимки на колата с Кенеди и Джонсън. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ