Емблематичен Mercedes, произведен през 1955 г., бе измит за първи път след 60 години ВИДЕО

  • 08.10.2023 12:50 /
  • 32979 /
  • 1
Емблематичен Mercedes, произведен през 1955 г., бе измит за първи път след 60 години ВИДЕО

Специалистите от WD Detailing се похвалиха с още една автонаходка, открита в изоставени хамбари в САЩ. Става дума за спортния автомобил Mercedes-Benz 190 SL от 1955 г.

Роудстърът, който е представен като аналог на емблематичния 300 SL, е стоял затворен в стара плевня почти 60 години без необходимите грижи. Въпреки това колата е запазена в сравнително добро състояние. Корпусът му е покрит със слой прах и мръсотия, а боята е олющена на места, но почти няма ръжда.

На роудстъра му липсват радиаторна решетка, стопове и някои интериорни елементи, но много части от са останали на мястото си. Говорейки за салона, той е изцяло затрупан с боклук и буквално пропит с мръсотия. Но специалистите от WD Detailing са успели да се справят с това предизвикателство.

Първоначално майсторите са измили спортната кола от прах и мръсотия. След това са го полирали и салонът е подложен на химическо чистене.

Пуснаха за продажба единствен по рода си Saab, отлично е запазен СНИМКИ

Едва след това става видим истинският цвят на Mercedes-Benz 190 SL, както и стилният интериор с червени седалки.. Собственикът бил толкова изумен, че решил да продаде рядката кола на търг.

Това е най-необичайният съветски автомобил, създаван някога СНИМКИ

Mercedes-Benz 190SL е оборудван с 1,9-литров бензинов двигател с мощност 105 к.с. и 142 Nm въртящ момент. Работи с 4-степенна механична скоростна кутия.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 13,3 секунди. Максималната скорост е 172 км/ч. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • BioXX
    09.10.2023 14:43
    Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от виагра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ерекция, много сперма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами:------- https://itsssl.com/biox