Юбилейният Nissan GT-R50 се готви за премиера в 50 много скъпи бройки

  • 11.12.2018 9:53 /
  • 4864 /
  • 0
Юбилейният Nissan GT-R50 се готви за премиера в 50 много скъпи бройки

Готови се за премиера Nissan GT-R50 — юбилейната версия на спортната кола, посветена на 50-годишнината на модела.

Вече е утвърден окончателният дизайн, определена е цената и започна приемането на поръчки. 

Над футуристичния външен вид на колата се е трудила инжинеринговата компания Italdesign, която също отбелязва 50-годишен юбилей. Екстериорът на серийния Nissan GT-R50 практически изцяло е взаимстван от прототипа, дебютирал това лято на Фестивала на скоростта в Гудууд. В това съревнование по изкачване на хълм участват ретро автомобили, а пред публиката представят ултрасъвременни концепти.

 

Автомобилът ще бъде произведен в лимитирана серия от 50 екземпляра. За отбелязване, е че скоростната кола е оценена на зашеметяващата сума 990 000 евро, без данъчните тежести и допълнителното оборудване. По актуалния курс цената ѝ като нищо може да надхвърли 2,5 милиона лева. .

В основата на мега скъпата кола, чийто двигател има мощност 720 к.с., е залегнал последният Nissan GT-R NISMO. За каросерията на прототипа художниците бяха избрали два цвята - сив и златист за акцент на детайлите. Но при поръчка на кола от лимитираната серия клиентите ще могат да си изберат всякакво цветово съчетание. 

Японско-италианският концепт на суперкола вече се появи на публика не само в Гудууд. Той бе видян и на състезателната писта Спа-Франкоршам в Белгия, на съревнованията Rolex Monterey Motorsports Reunion в САЩ и на изложбата Nissan Crossing в Япония. Сега вече тя ще бъде експонат и в галерията Nissan в Йокохама./auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ