Водач на Tesla е заснел от пътническата седалка как колата се движи сама ВИДЕО

  • 04.10.2020 9:50 /
  • 7786 /
  • 1
Водач на Tesla е заснел от пътническата седалка как колата се движи сама ВИДЕО

През годините е имало и сме съобщавали за многобройни случаи на шофьори, използващи режима „автопилот“, за да позволят на колата да се движи сама и причиняващи произшествия или просто иницииращи дискусии.

Въпреки факта, че от Tesla официално са заявили, че нито един автомобил засега не е напълно автономен и не трябва да се използва без пълното внимание и контрол от водача на шофьорската седалка.

„Въпреки че тези функции (т.е. системата Autopilot и неговата способност за самоуправление) са разработени да станат по-добри и успешни с течение на времето, в момента автопилотът не прави автомобила автономен“, се казва в официалния уебсайт на Tesla.

Нагледно: Показаха на ВИДЕО как работи най-новия автопилот на Tesla

Вероятно собственикът на един от електрическите автомобили не е проучил внимателно информацията за колата си или просто е пренебрегнал тази информация и здравия разум.

Мъж на име Алберт Сиплен от Северна Каролина в САЩ е позволил на електрическия си кросоувър Tesla Model X да се движи самостоятелно по магистралата, докато той самият се намира на пътническата седалка. Американецът е заснел този трик и го е направил публично достояние в социалните мрежи.

Електромобилите Tesla продължават да се рушат в движение, ето какво се случи СНИМКА

Авторът на видеото казва, че ако на пътя има само автомобили Tesla, изобщо няма да има инциденти, тъй като тези електрически коли са "най-модерните в техническо отношение машини".

Американецът също така е добавил, че тъй като е платил 8 хил. долара за пакет с пълни възможности за самоуправление, Model X може да се движи самостоятелно, докато той се охлажда на пътническата седалка. А тези, „които не са съгласни с това мнение, са глупаци и завистници, които просто не могат да си позволят Tesla“.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • blm
    04.10.2020 15:25
    black lives matter :)