Вижте огромната решетка на радиатора на очакваните нови BMW-та СНИМКА

  • 19.11.2021 9:50 /
  • 14040 /
  • 1
Вижте огромната решетка на радиатора на очакваните нови BMW-та СНИМКА

BMW сподели първата фотография на концептуалния кросоувър XM. Очаква се той да даде също така и представа за това как ще изглежда следващият флагман на марката - пълноразмерният кросоувър X8.

Премиерата му ще се състои след няколко седмици на ежегодния международен панаир на изкуствата Art Basel в Маями Бийч, Флорида.

Ако се съди по единствения тийзър, новият автомобил ще получи тясна диодна оптика, а огромните фирмени "ноздри" на BMW отсега нататък ще бъдат украсени с осветление. Осветената радиаторна решетка ще се превърне в своеобразна визитна картичка на M-моделите на марката.

Рай за феновете на BMW: Вижте най-грандиозната колекция с много редки коли ВИДЕО

BMW Concept XM продължава тенденцията за увеличаване на големината на характерната радиаторна решетка. Електрическият кросоувър на подразделението M не се нуждае от вентилационни отвори така както това е необходимо за спортните автомобили с двигатели с вътрешно горене, но те са налични, и то доста големи.

Името на концепта е ясен знак за това какво ще представлява той в серийно производство: "X" е за кросоувърите, а "M" - за спортното подразделение на BMW. Но баварската марка отива по-далеч, като отбелязва, че това ще бъде високопроизводителен електрически модел.

Вижте как безпилотното BMW iX само паркира, зарежда се и посещава автомивка ВИДЕО

BMW не уточнява как е електрифициран. Ако слуховете за серийния модел XM са верни, тогава става дума за хибриден агрегат, базиран на 4,4-литровия V8 с две турбини, който вече може да се види в много други модели BMW M. Предполага се, че задвижващият агрегат ще има мощност от 700 конски сили, с което ще представлява по-агресивна форма на следващия X7. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Идиотос
    20.11.2021 8:21
    Прилича на зурла на Прасчо , всъщност си е като прасенце отпред.