Вижте как безпилотното BMW iX само паркира, зарежда се и посещава автомивка ВИДЕО

  • 23.09.2021 12:50 /
  • 5731 /
  • 0
Вижте как безпилотното BMW iX само паркира, зарежда се и посещава автомивка ВИДЕО

В канала Unsolicited opinions в YouTube е публикуван кратък видеоклип, който демонстрира възможностите на системата за автономно шофиране на електрическия кросоувър BMW iX.

Водещият модел може в автоматичен режим да намери свободно място за паркиране, да захрани батериите си с помощта на роботизирано зареждане и дори да посети автомивка.

Според сценария, шофьорът и пътникът пристигат с BMW iX на затворен паркинг, който всъщност е тестова площадка, оборудвана с набор от сензори и камери, които позволяват на кросоувъра да се движи в пространството.

Рай за феновете на BMW: Вижте най-грандиозната колекция с много редки коли ВИДЕО

След като пътниците напуснат салона на електрическия кросоувър, водачът използва мобилно приложение, за да подаде команда на автомобила, след което той напуска зоната за паркиране.

На следващите кадри BMW iX маневрирайки между паркирани автомобили самостоятелно достига до станция за зареждане, където автоматично се зарежда с енергия от роботизирана система.

След като зареждането приключи, автомобилът потегля в същия автономен режим към автоматичната автомивка. В края на видеоклипа кросоувърът се връща на същото място, от което е тръгнал, по команда на водача.

Появиха се първите шпионски СНИМКИ на BMW X8

BMW iX е иновативният флагман на марката. Електрическият кросоувър е оборудван с автономно управление от трето поколение, най-новата мултимедия, бързо зареждане на батерията, както и интелигентна система за задвижване на всички колела, която променя настройките в зависимост от пътната ситуация, и избор между два агрегата - 326 и 523 к.с.

В началото на юни BMW обяви, че приема поръчки за новия електрически кросоувър iX /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ