В Германия хвърлят дизелите на сметищата (ВИДЕО)

  • 10.02.2019 7:50 /
  • 85928 /
  • 7
В Германия хвърлят дизелите на сметищата  (ВИДЕО)

Колапсът на дизеловия транспорт е близо, като това се отнася най-вече за Германия, става ясно от репортаж на "Гласът на Европа", излъчен по различни телевизии, както и в YouTube. 

Заради забраната за използване на коли с такива двигатели, техните собственици в големите немски градове масово търсят начини, да се отърват от тях. Сметищата са препълнени с нормални автомобили, които няма как да бъдат препродадени, въпреки че са в добро състояние.

Как по 11 признака веднага да определим удряна ли е употребяваната кола, която сме харесали

Всички тези машина са на около 10 години, като при някои от тях пробегът е около 100 000 км. Според законите на Германия, те трябва да бъдат бракувани, тъй като нямат право да се движат в големите градове. Причината е, че те не отговарят на новите екологични норми, въведени през миналата година.

След кои думи на продавач на употребявана кола веднага трябва да си обирате крушите

"Повечето захвърлени превозни средства, като някои от тях дори нямат и 10 години. Сред тях са коли на Audi, BMW, Volkswagen, като проблемът е, че техните собственици трябва да ги бракуват - търсене на вторичния пазар за тях няма, а използването им в големите градове е забранено. Затова и предаването им за скрап е най-бързият начин за получаване на някакви пари за тях", се казва в репортажа.

AutoBild назова най-добрите употребявани автомобили с цена до 10 000 евро (СНИМКИ)

Проблемът обаче е, че фирмите, извършващи тази дейност, са претрупани с коли. Затова и много германци директно изхвърлят колите са бунищата, като преди това ги спират от движение./auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • БЛИЦАРИ
    10.02.2019 9:13
    В ГЕРМАНИЯ НЯМА БУНИЩА!
  • Близарски тъпанарщини
    10.02.2019 9:25
    Живея от 40 години в Германия. Няма забрана, а "възможна забрана" в случай, че границите на замърсяването надхвърлят границите! Няма един германец, който да си е изхвърлил колата на несъществуващото бунище. БЛИЦ, защо пишете такива идиощини? Избихте рибата бе, с вашите простотии!
  • Дилър
    10.02.2019 10:47
    Нали разбра, няма търсене на вторичния пазар. Търговците на коли спят зимен сън...
  • Мая
    10.02.2019 11:59
    Е и. Ние какво да правим.
  • alpineauto
    10.02.2019 18:13
    Това са пълни глупости, че Автоморгите (Бунищата) са претъпкани с дизелови автомобили, и собствениците им гледат да се отърват от тях за без пари. Нещо като не ви е ясно не пишете лъжи!!!
  • alpineauto
    10.02.2019 18:21
    Повечето "захвърлени" превозни средства, които нямат 10 години, както пишете глупостите си, са в Автоморгите, защото на собствениците им е платено, повече от пазарната им цена с цел да ги привличат да си закупят нови автомобили. В момента това го прави Фолксваген, Казва се АБФРАГПРЕМИЯ!
  • Тик так
    10.02.2019 20:48
    Мечката като играе в комшиите ще заиграе и тук Въпрос на малко време Първо ще им ги купим сетне чрез разни санкции ще ни принудят да ги изхвърлим Една от основните причини за жълтите жилетки във Франция е точно тази И тук опипаха почвата но оставиха офанзивата за след изборите