Уникално: Този електромобил може да се паркира на стената (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 27.07.2019 14:55 /
  • 3655 /
  • 0
Уникално: Този електромобил може да се паркира на стената (СНИМКИ/ВИДЕО)

Естонската компания Nobe е разработила градски електромобил Nobe 100, който може да се паркира дори на стената. Продажбите му ще започнат през 2021 година.

Nobe 100 е на три гуми и тежи само 600 кг (два пъти по-малко от Mini ), което го прави много маневрен и енергоефективен. Това е първият в света триколесен електромобил със задвижване на всички колела. Също така това е първият електрически кабриолет в света.

Превозното средство не само изглежда екстравагантно, но и изненадва със своите възможности.

Електрическият автомобил е изработен в ретро стил - така са изглеждали някои коли през 30-те и 70-те години на миналия век. Салонът също е в ретро стил.

Строг закон за електромобилите ще действа в ЕС от 1 юли

Най-необичайната опция на Nobe 100 е вертикалното паркиране на стената. За да се постигне това, машината ще се нуждае от специално приспособление, което изглежда като релси или стълба с платформа. Колата се движи по стената с двете предни колела.

Volkswagen показа иновациите в своя очакван електромобил ID.3 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Производителите предлагат две версии. Първата, на стойност 31 хил. евро, ще има батерия с капацитет 21 kWh и резерв от 210 км. Въртящият момент е 825 Nm и максимална скорост от 110 км/ч.

По-мощната версия на Nobe 100GT има покрив, който се отваря и 25 kWh час батерия. Резервът на мощност се увеличава до 260 км, а максималната скорост - до 130 км / ч. Цената на тази версия е 40 000 евро.

Друга особеност на Nobe 100 е, че ще обновява своите характеристики виртуално чрез интернет. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ