Toyota представи новия компактен и стилен Aygo X СНИМКИ

  • 06.11.2021 10:50 /
  • 4849 /
  • 0
Toyota представи новия компактен и стилен Aygo X СНИМКИ

Aygo е най-компактният модел в европейската гама на Toyota. Първите две поколения на автомобила са разработени съвместно с Peugeot и Citroen, но японският производител е решил да произвежда третото самостоятелно. Новият автомобил се е получил много стилен и модерен. Освен това в името се добавя и X.

Със смяната на поколението автомобилът става с 235 мм по-дълъг и вече достига 3700 мм. Освен това той става със 125 мм по-широк (до 1740 мм) и с 65 мм по-висок (до 1525 мм) от своя предшественик.

В същото време разстоянието между осите е увеличено с 90 мм до 2430 мм. В резултат на тези промени пространството за пътниците отзад е много по-голямо. Обемът на багажното отделение се е увеличил с почти 60 литра до 231, а при сгънати седалки достига 829 литра.

Създателите наричат новия автомобил кросоувър. Черният пластмасов обвес, увеличеният с 11 мм пътен просвет и 18-инчовите джанти показват, че той принадлежи към този сегмент.

Новата Toyota Tundra: Брутален дизайн и изключително издръжливо шаси СНИМКИ

Намаленен е ъгълът на предното стъкло на модела. Каросерията се предлага в двуцветна боя. Производителят не е използвал стандартната схема, когато покривът се различава по цвят от останалата част на каросерията. Тук задната част на автомобила с изхода към калниците е боядисана в тъмно.

Интериорът изглежда не по-малко впечатляващо от екстериора. Той е оборудван с мултимедийна система с 9-инчов сензорен екран, аудиосистема JBL и слот за безжично зареждане на смартфон.

Как изглежда двигател на хибридна Toyota Prius след половин милион км ВИДЕО

Предлага се и пакет от усъвършенствани технологии за безопасност, включващ адаптивен круиз контрол, разпознаване на пешеходци в тъмната част на денонощието и контрол на лентата за движение.

Новият Aygo X се задвижва от 1,0-литров трицилиндров бензинов двигател с мощност 72 к.с. и 93 Nм въртящ момент, съчетан с петстепенна механична скоростна кутия или "робот".

Автомобилът ускорява от място до първата "стотица" за 15,6 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена до 158 км/ч. Разходът на гориво е 4,7 литра на 100 км. Продажбите на модела ще започнат в началото на 2022 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ