Това е най-скъпият автомобил на всички времена СНИМКИ

  • 24.05.2022 11:50 /
  • 7717 /
  • 1
Това е най-скъпият автомобил на всички времена СНИМКИ

Компанията Mercedes-Benz е провела таен търг, на който е продаден уникалния спортен автомобил 300 SLR Uhlenhaut Coupe от 1956 г.

Изданието Hagerty Insider, позовавайки се на свои източници, твърди, че неизвестен купувач е платил 135 милиона евро за този автомобил. Така моделът се превръща в най-скъпия автомобил в света.

Преди това тази титла принадлежеше на Ferrari 250 GT от 1962 г., за което преди няколко години са платени 70 милиона долара.

Твърди се, че в търга са участвали общо 10 известни колекционери на автомобили. Името на победителя не е известно. По неофициални данни нов собственик на уникалния спортен автомобил е станал известен британски бизнесмен и колекционер на ретро автомобили.

Събитието се проведе в музея на Mercedes-Benz в Щутгарт, който в този ден беше затворен за широката публика.

Немската компания произвежда общо два екземпляра 300 SLR с твърд покрив. Никой от тях обаче не е участвал в състезание. В същото време автомобилите са имали разрешение да се движат по обществени пътища.

Произведените две купета Mercedes-Benz 300 SLR са подготвени за състезания, но след ужасен инцидент в състезанието 24-те часа на Льо Ман през 1955 г. германската марка изоставя моторните спортове за десетилетия.

Продава се най-особеният Mercedes в историята СНИМКИ

Инцидентът е станал на 11 юни 1955 г. По време на това състезание на пистата се случва ужасна катастрофа, при която загиват пилотът Пиер Левег и 83 зрители. Освен това 180 души са били ранени при произшествието.

Вместо да участва в състезания, един от автомобилите е взет от ръководителя на тестовия отдел на марката Рудолф Уленхаут, който използва уникалния модел като служебен автомобил. В чест на своя собственик автомобилът е наречен "Ullenhout Coupé". 

По онова време SLR Uhlenhaut Coupe, развиващ максимална скорост 290 км/ч, е най-бързият шосеен автомобил в света.

Рядка суперкола Mercedes-Benz се продава за огромна сума СНИМКИ

След смъртта му купето се озовава в музея на Mercedes-Benz в Щутгарт. В крайна сметка, според информацията на Hagerty Insider, уникалният автомобил е преминал от музея в частна колекция за умопомрачителната сума от 135 милиона евро. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • PaulaFox
    21.05.2022 18:00
    ❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ https://ja.cat/id398062