Светофар падна 27 години по-рано от предвиденото, причината ще ви шокира ВИДЕО

  • 22.07.2021 18:09 /
  • 4291 /
  • 1
Светофар падна 27 години по-рано от предвиденото, причината ще ви шокира ВИДЕО

Полицията в японския град Судзука приключи разследване на инцидент с паднал през февруари 2021 година светофар. При падането няма пострадали, но причините за случилото се все пак е трябвало да бъдат установени: причината е там, че стълбът, монтиран през 1997 година и разчетен за 50 години експлоатация, не е успял да прослужи дори и половината си от гаранционния си срок. 

В хода на разследването полицията изключила вандалски акт и други вероятни причини и била почти в задънена улица. Сложност на разследването добавял и фактът, че стоящият  отсреща светофар бил напълно изряден. 

В крайна сметка обаче полицаите забелязали, че в зоната на инцидента често може да се наблюдават местни жители, които разхождат своите кучета. 

Тогава към разследването се включил учен от полицейската лаборатория на префектура Мие, съобщава SoraNews24.

Учените сравнили двата съседни стълба за наличието на урина - на падналия стълб се оказало, че има в пъти повече. А на земята около падналия стълб - с 42 пъти повече. 

Учените тогава направили извод, че урината на кучетата, вероятно, е ускорила фатално корозията на метала в основата на стълба. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • баш пикльо
    22.07.2021 16:11
    Да ви пикая на новините