Шофьор показа неприличен жест към пътната камера и сега съжалява жестоко СНИМКА

  • 12.02.2022 9:50 /
  • 12542 /
  • 0
Шофьор показа неприличен жест към пътната камера и сега съжалява жестоко СНИМКА

През януари 2020 г. в Ратинген, Германия, пътна камера е запечатала шофьор на BMW. На фотографията ясно се вижда, че докато превишава скоростта, той показва средния си пръст по посока на камерата за контрол на скоростта.

Това не се харесва на пътната полиция и тя подава жалба за оскърбление. Районното полицейско управление приема снимката като проява на неуважение към всички полицаи, спасители и пожарникари.

В съобщение на полицията се отбелязва, че всеки заслужава уважение - не само полицейските служители, но и сътрудниците на пунктовете за измерване на скоростта. Гражданите не пропускат възможност да се оплачат от неточността на показанията на измервателните уреди или от това, че са на грешното място, скрити от очите на шофьора, но и те трябва да носят отговорност за действията си.

"Отговорно заявяваме, че не работим, за да ограбваме хората, а за да подобрим безопасността по пътищата. Ето защо стоим на улици, за които е известно, че хората карат с превишена скорост или където възникват опасни ситуации. Правим това за безопасността на всички участници в движението, но няма да даваме да ни обиждат.", е текстът, придружаващ тази снимка на полицията на Северен Рейн-Вестфалия.

Районният съд в Ратинген намира, че оскърблението е добре потвърдено от снимката, и налага на водача глоба в размер на 1200 евро (иначе той щеше да плати само 40 евро за нарушението си - превишаване на допустимата скорост с 10 км/ч). По този начин нарушителят умножава глобата си 30 пъти с едно движение на ръката.

Съдът налага на водача и едномесечна забрана за шофиране.

Екшън с преследване и пистолет след като шофьорка отказа да плати глоба ВИДЕО

В същото време обидата на държавен служител не е престъпление в Германия, тъй като германският Наказателен кодекс не прави разлика между полицай и цивилно лице. Такива нарушения не са включени и в списъка с глобите за нарушения на правилата за движение по пътищата.

В този случай съдът разглежда жеста като обида, когато се накърнява или пренебрегва честта на друго лице. Според буквата на закона това могат да бъдат ругатни или обидни жестове. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ