Що е то съветски дизелпънк: Забравен всъдеход 8х8 със знак за радиация ВИДЕО

 • 19.07.2022 10:30 /
 • 17792 /
 • 4
Що е то съветски дизелпънк: Забравен всъдеход 8х8 със знак за радиация ВИДЕО

Съветската промишленост за своите седемдесет години е произвела толкова серийни и експериментални всъдеходи, че за тях дори и десетки музеи не биха стигнали. Само трябва да споменем плаващите амфибии, които са се придвижвали по земята и във водата не с вериги и колела, а със спирали. Уви, много от тези чудовища вече са нарязани на скраб или са изгнили в някой двор на някой завод. 

Историята на днешния автомобил обаче има щастлив край. Неговата каросерия е направена от алуминий и не е пострадала дори след десетки години стоене под открито небе. А сега започват и изненадите... 

 

Колко струва само оборудването на това чудовище с две отделни части: едната е жилищната част за пътниците и товарите, а другата за двигателя и останалите агрегати.

И всичко това се сгъва по средата с помощта на хидравлика. Така машината "Арго" може да завива. 

Вратата на всъдехода е само една и е разположена отпред, както при германската BMW Isetta - да се излиза от страни са попречили осемте колела, всяко с отделен хидромотор. 

А и силовата установка тук си е чиста екзотика и хвърля светлина върху историята на появата на "Арго". Като цяло, гледайте видеото и ще разберете много интересни неща, сред които и защо върху каросерията е изписан знака "внимание радиация".  

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • ha ha
  19.07.2022 13:40
  "нарязани на скраБ" били :D
 • БОНГО
  19.07.2022 21:08
  СМЕШНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • боли ме шнура
  20.07.2022 21:04
  Е какво да измислят рубашките, е те това.
 • авто
  22.07.2022 6:48
  така е,за техните пътища и безпътища това е машината.и странното е,че си е тяхно изобретение.при изолацията в световен план която им е наложена още тогава,разработката на този вид транспорт си е инженерно чудо.и това работеше активно в тресавищата на сибир и коми