Шеф Ангелов купил мерцедеса на Мето Илиенски ВИДЕО

  • 10.02.2021 17:28 /
  • 8235 /
  • 0
Шеф Ангелов купил мерцедеса на Мето Илиенски ВИДЕО

Освен, че е майстор на храните, шеф Ангелов се оказва и голям любител на колите, но не на кои да е, а на германските и по-точно на Мерцедес. Сегашната му кола е  Mercedes Sl500 Silver Arrows. Преди нея обаче, прочутият готвач, има не една и две интересни коли, сред които дори е пурата на Мето Илиенски. 

Това е необикновен SL. Генерално съм вещоман и си обичам придобивките. Знам как си изкарвам парите и колко усилия полагам и знам, че трябва да ги пазя, аз да им се наслаждавам дълго време. Тази кола е дело на Бруно Сако. Той е направил 190-тката, 124-ката - неостаряваща кола, 126 - пурата. И най-великото произведение му е 129-ката. Въпросният мерцедес, в който се возим -този е 2002 година. Последните 1050 бройки - 100 от тях са с 6-литрво, 12-цилиндров. 1450 са 5-литрвоя мотор, какъвто шофираме в момента 326 коня. Интересна, забележителна кола", разказва Ангелов. 

Шеф Ангелов разкри и откъде е неговата силна любов към автомобилите. 

"Любовта ми към автомобилите идва от баща ми. 80-та година баща ми си купува първия Мерцедес, който притежаваме и днес. 115, 240 дизел. В този мерцедес се слага за първи път 5 - цилиндров дизелов мотор. На 7 години съм. Баща ми докарва първия мерцедес пред блока, в Люлин. Имам съм Жигула и Лада, но ги продадох в Германия, защото там много ги оцениха", разказва той. 

Първият мерцедес в семейството на Ангелов, естествено, не е с обикновена история. 

"Година по-рано мерцедесът е бил конфискуван на Калотина. защото турчина, с който той е пътувал, са му намерили хашиш под вратите. Оттам една година вози министър на финансите Белчо Белчев. След това Мототехника го продава на търг. Баща ми се познава с шофьора на министъра на финансите. Той казва 8000 долара. Баща ми отива на търга с тайно надаване. Първо слага 8000, след това коригира на 8100. Но в последната минута слага 8113 долара Оказва се, че още един човек бил заложил 8100 долара. За да го купи е работил четири години в Либия. Но изведнъж се появила една баба, която е казала искам го за внучката, ще дам колкото искаш, но баща ми отказва", продължава Ангелов. 

"Бях много горд бяхме единствените в квартала със западна кола", спомня си той. 

Телевизионният готвач си спомня и как е взел книжка: Кормуването от първия път, листовките от втория. Ревах, нямах пари за изпити. Сам си ги бях събрал. 

Първата кола, която Ангелов си купил е била Мерцедес 124-ка. Спестявал здраво няколко месеца, след като бил избягал в Германия, за да готви, но без да знае езика. 

"Струваше ми се, че е изтребител. Така Ангелов решил да остане още малко, за да изкара още марки за по-хубав мерцедес", спомня сио той. Като се прибрал обаче "нашите хора" започнали да го оглеждат по светофарите. Така той решил, че така и така колата няма да е негова, но поне да я продаде. В КАТ обаче сметнали, че колата е била открадната  и 3 години е седяла в следствието. 

След този случай Ангелов има намерението да си купи голф кабриолет, но решава да даде повече пари за БМВ тройка Е30 кабриолет. Така и започнала страстта му към по-нестандартнте автомобили. 

След БМВ-то си купил и първата пура, 126-ца. Оказало се, че това било пурата на Мето Илиенски. По думите му, това се е случило, след като "играчът" вече е бил изчезнал, но пък по колата е имало лепенки на ВИС-2. По-късно Ангелов продал пурата на доста добра цена имено заради този факт. А продажбата се наложила, за да може готвачът да финансира първия си ресторант. 

"Нямаше пари за нищо, движих се с метрото", спомня си той. Първият му ресторант е в Пасарел, Работил е там 8 години. 

В момента, в който Ангелов "захлебил", той си купил отново 126-ца, американска, с дълга база. 

За да научите повече за афинитета на шеф Ангелов към германските нестандартни автомобили, гледайте видеото. 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ