Показаха новата Skoda Superb, ето как изглежда и какво е оборудването ВИДЕО

  • 04.11.2023 9:50 /
  • 11304 /
  • 3
Показаха новата Skoda Superb, ето как изглежда и какво е оборудването ВИДЕО

Новото поколение Skoda Superb беше представено в Чехия. Флагманският модел на чешката марка ще бъде пуснат в продажба от началото на 2024 г., като производството му ще бъде преместено в Братислава, където вече се сглобява родственият Volkswagen Passat B9. Подробности за новата кола бяха разкрити на официалния сайт на чешката марка.

Дизайн на Skoda Superb 2024

За разлика от Passat B9, новата Skoda Superb ще се предлага не само като комби, но и като лифтбек. Той запазва познатия силует, но в същото време е станал по-елегантен на външен вид - ръбовете са отстъпили място на по-плавни линии, а страните са станали по-малко изпъкнали.

Освен това Skoda Superb 2024 се разпознава по уголемената радиаторна решетка, широкия преден въздухоуловител и по-тънките фарове. Между другото, оптиката вече може да бъде и матрична.

За лифтбека и комбито се предлагат джанти с диаметър от 17 до 19 инча. Аеродинамиката също е подобрена: коефициентът на съпротивление е намален до 0,24. Автомобилът е изграден на подобрената платформа MQB Evo и е нараснал малко по размер.

Размери на Skoda Superb 2024: дължина - 4912 мм, широчина - 1849 мм, височина - 1481 мм, междуосие - 2841 мм.

Салон и оборудване на Skoda Superb 2024

В интериора материалите са подобрени, а лостът за смяна на скоростите е преместен на кормилната колона (това освобождава повече място за малък багаж в централната конзола).

Шофьор навъртя голям пробег с Tesla Model 3 и сподели какво се е случило с електромобила ВИДЕО

Новата Skoda Superb е получила подобрено виртуално приборно табло и голям 13-инчов сензорен екран, а като опция се предлага прожекция върху предното стъкло.

Превключвателите на климатика са допълнени с екрани, показващи температурата и настройките. Вътре вече има 4 USB-C конектора, единият от които е поставен в огледалото на салона - предназначен е за свързване на видеорегистратора.

Интериорът е станал по-просторен, а обемът на багажника на Skoda Superb 2024 е увеличен: сега той е 645 литра в лифтбека и 690 литра в комбито.

Наличните опции включват масажиращи седалки, дистанционен асистент за паркиране, нова система за полуавтономно шофиране, безжично зареждане на смартфон (с функция за охлаждане) и мощна аудио система Canton с 14 високоговорителя.

Характеристики на новата Skoda Superb

Двигателите на Skoda Superb от 2024 г. са познати, но са допълнени с 48-волтови меки хибридни системи, а някои са получили повишена мощност.

От самото начало се предлагат бензинови турбо двигатели от 1,5 литра (150 к.с.) и 2,0 литра (204 и 265 к.с.), както и 2,0-литрови турбодизели от 150 и 193 к.с.

Ще изминат стотици хиляди километри: Това са най-надеждните коли Mazda СНИМКИ

Освен това се предлага и хибридна Skoda Superb с 1,5-литрова бензинова "турбочетворка" и електрически мотор с обща мощност 204 к.с. Може да измине над 100 км в електрически режим, като поддържа и бързо зареждане на батерията – 80% за 25 минути.

Всички модификации на Skoda Superb 2024 имат 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два DSG съединителя. Задвижването може да бъде предно или задвижване на всички колела, а срещу допълнително заплащане се предлагат подобрени адаптивни амортисьори.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Мнение
    04.11.2023 14:47
    И, ако може да предположим от политиката на Шкода от 3 години насам-цената ще е малко по-ниска от тази на аналогични модели на БМВ и Мерцедес, а целевата група клиенти - групата от дебили до идиоти...
  • sssuo
    04.11.2023 14:49
    Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> https://mub.me/neoix
  • Друго Мнение
    05.11.2023 1:41
    Пълни глупости. Стартовата цена на модела е около 38.000€ Стартовата цена на аналогични модели на БМВ или Ауди (в случая 5-та серия или А6) е от порядъка на 58-60 хиляди евро.