Новият бюджетен кросоувър на Hyundai чупи рекорди по продажби СНИМКИ

  • 18.09.2021 12:50 /
  • 4562 /
  • 0
Новият бюджетен кросоувър на Hyundai чупи рекорди  по продажби СНИМКИ

Компанията Hyundai съобщи за резултатите от продажбите на новия си модел Casper: кросоувърът е събрал 19 940 поръчки само за 24 часа от началото на предварителните поръчки в Южна Корея.

Както уточнява Carscoops, това е рекордна стойност за денонощие сред всички автомобили на марката. Hyundai Casper струва от 13,85 до 18,7 млн. вона (10 040 до 13 950 евро по текущия валутен курс) на родния пазар, а автомобилът ще се появи при дилърите до края на този месец.

Новият кросоувър беше представен на 1 септември. Casper представлява субкомпактен кросоувър с дължина малко над 3,5 м, необичаен външен дизайн, напомнящ на Kia Soul, и практичен салон.

Моделът може да се поръча в две версии: с двигатели 1.0 MPI и 1.0 T-GDI с мощност съответно 67 и 100 к.с., съчетани с петстепенна механична или автоматична скоростна кутия. Задвижването е само на предните колела.

Hyundai показа голям разкошен семеен автомобил СНИМКИ

Базовият Casper е оборудван със седем въздушни възглавници, 4,2-инчов мултимедиен екран, аудиосистема с два високоговорителя и волан с възможност за регулиране на ъгъла на накланяне.

В по-скъпите версии има 8-инчов сензорен дисплей. Сред нестандартните решения са поставките за чаши, вградени в седалката на водача и сгъваемите облегалки на предните седалки с подвижни подглавници.

Проведоха краш тест на 18-г. Hyundai Getz, резултатите удивиха всички СНИМКИ

Вторият ред има две разделени седалки, които могат да се изтеглят с 16 см напред и да се накланят под ъгъл от 39 градуса.

В зависимост от нивото на версията Hyundai Casper е оборудван със системи за избягване на челен сблъсък и напускане на лентата, асистент за автоматични дълги светлини, система за следене на налягането в гумите, 17-инчови джанти, отопляем кожен волан, диодни светлини и круиз контрол.

Hyundai обясни по-рано, че името на модела не се отнася до името на призрака от едноименния филм от 1995 г. Всъщност това е трик от скейтборда, измислен от американския професионален скейтър Боби "Каспър" Бойдън през 70-те години на миналия век. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ