Проведоха краш тест на 18-г. Hyundai Getz, резултатите удивиха всички СНИМКИ

  • 27.06.2021 10:50 /
  • 848 /
  • 0
Проведоха краш тест на 18-г. Hyundai Getz, резултатите удивиха всички СНИМКИ

Немската организация Dekra е провела краш-тест на 18-годишен Hyundai Getz с пробег 270 хил. км. Експертите са решили да проверят надеждността на автомобила, който е бил използван дълго време, както и да оценят работата на системите за безопасност, а именно въздушните възглавници и коланите.

Специалистите симулират челен сблъсък с неподвижно препятствие при скорост 50 км/ч: резултатът е много добър.

Обтегачите на предпазните колани са се активирали 17 милисекунди след удара, а предните въздушни възглавници са се отвориха още две милисекунди след удара. В резултат на това всички системи се задействат само за 37,9 милисекунди - за сравнение, човек мига със скорост от около 100 милисекунди.

Специалистите от Dekra са похвалили качеството на сглобяването и издръжливостта на стария Getz: в резултат на удара в неподвижен обект, въпреки че каросерията е деформирана, без проблеми са били отворени вратите, а педалите и предните носачи са останали непокътнати.

Най-достъпният кросоувър на Hyundai постъпи в продажба в Европа СНИМКИ

По съвременните стандарти това изпитание се счита за просто: новите автомобили се тестват чрез удари с частично припокриване (40 или дори 25 %), които са много по-трудни за издържане. Но не бива да забравяме, че става дума за бюджетен автомобил от 2003 г.

Припомняме, че Hyundai Getz се произвежда от 2002 до 2011 г. като формалният му наследник е Hyundai i20. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ