Най-скъпите автомобили в света (СНИМКИ)

  • 22.01.2019 9:30 /
  • 4241 /
  • 0
Най-скъпите автомобили в света (СНИМКИ)

За обикновения купувач или автолюбител е непостижим разкош да хвърля стотици хиляди за скъпи коли. Но за милионерите, които са способни да харчат огромни суми пари за всякакви глезотии, няма проблем да изръсят няколко милиона за разкошен автомобил.

Предлагаме ви да се полюбувате на най-скъпите автомобили в света. Което не означава непременно, че те са и най-добрите.

Истински звяр! Това ще е най-мощният и най-бърз сериен Ford Mustang в историята (СНИМКИ/ВИДЕО)

Някое от тях вече се мяркат и по българските шосета, което за подобни коли повече прилича на краш тест.  

Sweptail от Rolls Royce - $13 000 000

Първо място в рейтинга заеба бижу от Rolls Royce, което е било придобито през 2016 г. от неизвестен купувач за $13 мииона. Разработен по индивидуален проект салонът на двуместният автомобил е изпълнен от ценни дървесини и естествена кожа и има панорамен покрив.

Lamborghini Veneno Roadster - $4 500 000

В чест на 50-годишнината на марката, концернът Lamborghini пусна няколко разкошни автомобили екстра класа. За всеки от тях купувачът трябва да е готов да брои по 4,5 милиона долара. Луксозните коли имат двигатели с обем 6,5 литра V12 и динамика на ускорението до 100 км - 2,9 секунди, И трите произведени екземпляра са били продадени още преди премиерата на колата на Женевския автосалон през 2013 г. 

McLaren P1LM - $3 600 000

Независимо от това, че марката е насочена изключително към авнопазара във Великобритания, McLaren все пак произведе и за световния пазар моделът P1LM с цена 3,6 милиона долара. Автомобилът е сснабден с 3,8-литров битурбиран двигател, инкрустиран със злато, чиято мощност му позволява да върши чудеса на пътя.

Lykan Hypersport - $3 400 000

Първият в света автомобил с ливански произход на пазара за разкошни коли. Фаровете на модела-ммечта са инкрустирани с 240 брилианта. Цената на колата красавица е 3,4 милиона долара. Първата произведена такава кола е купена от шейха на Катар. Автомобилът е разработван цели 6 години.

Ограничена серия Bugatti Veyron от Masonry Vivere - $3 400 000

От момента на появата си през 2005 г. Bugatti Veyron несменяемо заема позицията на най-бърз най-скъп автомобил в света. Спортната версия на автомобила с подобрени характеристики - Grand Sport Vitesse Roadster - е снабдена с 8-литров двигател W16, способен да ускори автомобил до 253 мили в час.

Aston Martin Valkyrie - $3 200 000

Британский концерн Aston Martin произведе това бижу под ръководството на новия си президент Анди Палмера. Красивият автомобил има мощен 6,5-литров двигател V12. Марката Red Bull стои зад разработката на аеродинамичния дизайн на каросерията на колата, благодарение на която тя стана най-бързата в рейтинговата история на състезателния отбор на Red Bull.

Ferrari Pinifarina Sergio - $3 000 000

Създаден на базата на Ferrari 458 Spider, този автомобил е произведен в чест на сина ва дизайнера на ателието Pinifarina през 2013 г. В момента са произведени само 6 двуместни модела, снабдени с 4,5-литрови двигатели V8. Стойността на всяка кола е 3 милиона долара.

Pagani Huyara BC - $2 800 000

След успеха на Pagani Huyara италианската компания реши да го повтори, създавайки модела BC. По-лек от своя предшественик, BC получи нов аеродинамичен дизайн, 7-скоростна трансмисия и цена от 2,8 милиона долара. В превод от кечуа, древния език на инките, името на уникалната спортна кола означава "вятър".

Bugatti Chiron - $2 700 000

Bugatti Chiron с този модел, който бе пуснат на цена 3 милиона долара, веднага бе коронован за най-бърза и най-разкошна спортна кола. Източен дизайн и 8-литров двигател с максимална скорост 268 мили в час си заслужават тази оценка./auto.blitz.bg 

КОМЕНТИРАЙ