Mitsubishi представи новия ASX за европейския пазар СНИМКИ

  • 22.09.2022 9:50 /
  • 809 /
  • 0
Mitsubishi представи новия ASX за европейския пазар СНИМКИ

Компанията Mitsubishi Motors представи новото поколение на компактния кросоувър ASX и по този начин потвърди завръщането си на европейския пазар.

След като преди няколко години Mitsubishi Motors обяви излизането си от европейския пазар, сега японската марка промени решението си и обяви два модела за Европа, но те ще се произвеждат на базата на автомобили Renault.

Както може да се види от дизайна, новото поколение Mitsubishi ASX е изградено на основата на актуалното Renault Captur.

Платформата

С оглед на корените си, новият модел е изграден върху платформата CMF-B на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, но е получил фирмения стил на японската марка Dynamic Shield.

Размерите на автомобила са 4228x1797x1573 мм, а междуосието му е 2639 мм. Багажникът стандартно побира 332 литра товар.

При пускането на пазара клиентите ще могат да избират между шест цвята на каросерията, които при по-скъпите конфигурации могат да се комбинират с контрастен черен покрив, както и със 17- и 18-инчови джанти.

Малък седан Mitsubishi е продаден за рекордните $200 хиляди, ето защо СНИМКИ

Интериор

Интериорът на новото Mitsubishi ASX може да бъде облицован с плат, изкуствена кожа или естествена кожа.

Новият автомобил получава аналогови прибори с 4,2-инчов екран, 7-инчов или 10,25-инчов цифров приборен панел. Сензорният екран на информационно-развлекателната система също е различен - 7  или 9,3 инча. Акустиката на Bose се предлага в най-високото ниво на оборудване.

Стандартното оборудване включва предни и странични въздушни възглавници за водача и пътника, система за предотвратяване на сблъсък отпред с разпознаване на пешеходци, предупреждение за напускане на лентата, разпознаване на пътните знаци, асистент за паркиране.

В най-високите нива се появяват адаптивен круиз контрол, активен асистент за движението в лентата и контрол на "слепите" зони.

Под капака 

Гамата двигатели за новия кросоувър беше анонсирана още в началото на юни. Базовият двигател ще бъде турбомотор с 91 к.с., 160 Nm и шестстепенна механична скоростна кутия.

Nissan и Mitsubishi представиха коли за 14 хиляди долара ВИДЕО

Стъпка нагоре е 1,3-литровият четирицилиндров турбомотор със 140 к.с. и 260 Nm, допълнен от стартер-генератор, работещ в тандем с 12-волтова батерия. Такъв лек хибрид ще се предлага както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с двоен съединител: във втория случай мощността на двигателя ще бъде 158 к.с. и 270 Nm.

Наличен ще е и пълен хибрид с 1,6-литров бензинов двигател и двойка електрически мотори с мощност 143 к.с. и 148 Nm. Той е снабден с малка батерия с капацитет от само 1,3 киловатчаса.

Начело на гамата е plug-in хибрид със същия 1,6-литров двигател. Комбинираният агрегат генерира 159 к.с. и 144 Nm и има акумулаторна батерия с капацитет 10,5 киловатчаса.

Производството на новия Mitsubishi ASX ще се осъществява в завода на Renault във Валядолид, Испания. Той ще бъде пуснат в продажба през март 2023 г.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ