Mercedes A-Class демонстрира във ВИДЕО уникалните си възможности за гласово управление

  • 03.02.2019 10:20 /
  • 4968 /
  • 0
Mercedes A-Class демонстрира във ВИДЕО уникалните си възможности за гласово управление

Рекламен клип за Mercedes A-Class се нарича „Кажи думата” (Say the Word) и извежда гласовите команди на ново изумително ниво. Компанията показва нагледно разпознаването на глас от информационно-развлекателната система MBUX на седана.

В рекламата се появява мъж, който разбира, че всичко, което казва, всъщност се случва. Mercedes включва в клипа някои много известни личности с камео участие. Рапърът Ludacris превръща опера в хип-хоп концерт. Голфърът Рики Фаулър се изявява с труден удар, а известният кит от "Free Willy" се сдобива със свободата си.

Mercedes MBUX комбинира разпознаване на глас и изкуствен интелект. След като казва "Здравей, Мерцедес", системата започва да слуша и човекът може да направи заявка.

Всъщност, технологията може да освободи ръцете ви чрез регулиране на температурата в салона, промяна на музикалния фон или промяна на осветлението.

Спортното купе на Mercedes-AMG GT с 4 врати беше представено в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Седанът A-Class е нов модел на Mercedes в САЩ. Цените започват от 32 500 долара (плюс 995 долара) за предно задвижване A220 или 34 500 долара за версията със задвижване на всички колела.

И двете версии са оборудвани с 2.0-литров четирицилиндров турбокомпресорен двигател с мощност от 188 к.с.  и 299 Nm въртящ момент. Единствената опция на скоростната кутия е седемстепенната трансмисия с двоен съединител.

Mercedes-Benz показа обществения транспорт на бъдещето (СНИМКИ/ВИДЕО)

А-класата с четири врати се предлага стандартно с LED светлини, панорамен люк и двузонов климатичен контрол.

Обичайното оформление на таблото включва два седеминчови дисплея и информационно-развлекателна система, но набора от 10.25-инчови екрани е опция. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ