Механиците проговориха: Най-странните неща, откривани в колите са...

  • 31.10.2019 8:20 /
  • 18154 /
  • 0
Механиците проговориха: Най-странните неща, откривани в колите са...

Работата на монтьора е доста по-интересна, отколкото на вас ви се струва на пръв поглед. 

Това не са само безкрайни диагностики и ремонти, но и редица от забавни ситуации, свързани с отношението на хората към техните коли. 

Най-често те са свързани със забравени в салона вещи, които може да повдигнат редица въпроси за собственика на автомобила. 

Котешка тоалетна 

 

Смяната на маслото е доста проста процедура, за нея обикновено са необходими няколко десетки минути, като собственикът не е длъжен да напуска сервиза с цел икономия на време. 

Особено лесно маслото се сменя на старите микробуси, но един от тях обаче е станал място на необичайна находка. 

Двигателят на стара "Тойота" се намира под седалката и за смяната на маслото е достатъчно да се махне малък дървен капак отзад. 

Когато за достъп до него майсторът мръднал седалката настрани, той открил препятствие. 

Седалката се опирала в пълна котешка тоалетна. 

Изгубен пръстен 

Находките не винаги трябва да са идиотски. Наскоро майстор в сервиз намери под стелка на нов спортен автомобил пръстен с диамант. 

Сервизът е специализирал в монтирането на камери за обзор по периметъра на автомобила. По време на прокарването на кабелите е трябвало стелките да бъдат вдигнати, като под една от тях е бил намерен пръстенът. 

Той бил изгубен от жената на собственика две седмици преди колата да влезе в сервиза. При това жената се притеснявала да каже за загубата на мъжа си, притеснявайки се от скандал. 

Зимнина 

Монтирането на парктроник е е много трудоемка процедура. За целта е необходимо само да се свалят броните и да се прокарат кабелите на звуковата система в салона. 

Така направил и един механик в център за монтиране на въпросните системи. Датчиците били монтирани на стар автомобил. 

Неговият достолепен собственик при това по години не му отстъпвал. 

Колата напускала гаража, в най-добрия случай, само веднъж годишно, по време на поредния автомобилен парад. Един път собственикът по време на едно такова изложение чул, че нещо странно дрънка в задната му броня. 

Гаражът му се намирал близо до горист масив, затова не е много учудващо, че в бронята били намерени огромен брой жълъди. 

Не е известно, кога именно катериците са успели да напълнят задната броня със зимнината си, но това място явно се е оказало най-надеждното в целия окръг. 

Лакомства за домашния любимец 

Темата с намерена храна в колата продължава: запаси си трупат не само дивите катерички, които живеят в съседство от вас. Постоянен клиент на сервиз се оплакал, че вентилаторът в колата му престанал да работи и да охлажда салона, а преди това подозрително тракал. 

Механикът проверил филтрите в салона на Мерцедеса и намерил там почти килограм кучешка храна и плъх в отсека със захранването на вентилатора. 

За почистването на колата били необходими над два часа. Плъхът, който си трупал запасите за зимата, за щастие, е успял да избяга не само от автомобила, но и от сервиза.  

Рибата започва да се вмирисва от главата 

Веднъж за диагностика пристигнала кола с повредена скоростна кутия. Но при това бил открит още един странен проблем: вътре непоносимо миришело на риба. Собственикът и майсторът се чудили защо това е така. 

Смяната на филтрите на купето не помогнала, както и почистването на климатика. Няколко часа по-късно под задната седалка на колата бил открит пакет със стотици гниещи рибешки глави. 

При високата температура те издавали непоносима миризма. Наложило се автомобилът да бъде подложен на цялостно химическо почистване. 

Бели пари за черни дни 

Клиенти също има всякакви: веднъж в сервиза нахлул "Линкълн", а от него излязъл мъж с големи габарити и кожено яке. Когато механиците започнал да разглобяват салона на колата, те открили странен кафяв свитък. 

Те бързо върнали собственика на колата и го накарали да си прибере всичките лични вещи от колата. 

Собственикът на "Линкълна" дълго време разглеждал свитъка, а след това започнал силно да се смее. 

Той си спомнил какво имало в него. В импровизираната опаковка имало пачка с пари, по-точно 60 000 долара. Собственикът на колата си мислел, че сумата отдавна му е била открадната. 

На прощаване той се пошегувал с майсторите, че най-вероятно "за нищо" е убил онова момче. 

Шегата му обаче в сервиза не била оценена по достойнство, но пък не и отказали да му ремонтират колата.  

Змия в салона 

Когато клиентът пита колко ще струва да намерите змия в неговата кола, това е повод да се съсредоточите. 

Седмица преди визитата си в сервиза семейство посетило и зоомагазин, за да си купи нов домашен любимец. 

Погледът на сина паднал върху змия, която сама си седяла в един терариум. 

По пътя към вкъщи обаче змията избягала. Бащата много пъти се опитал сам да разглоби салона, но така и не успял да намери изчезналия нов приятел на семейството. 

Жената пък, на свой ред, категорично отказала да кара колата, опасявайки се, че змията може да е отровна. 

В крайна сметка змията била намерена по време на ремонта. За съжаление, тя се е била омотала около един от вентилаторите на климатика. 

Самоделно взривно устройство 

Електрик в дилърски център на BMW никога няма да забрави колата, заради която е решил завинаги д напусне дилърите на германската марка. 

Седан последен модел с ниво на оборудване лукс престанал да пали. Колата била върната за ремонт гаранционно. 

По време на ремонта механикът обследвал кабел, който водил към стартера. С учудване той открил, че няколко кабела, които не фигурират в официалната схема на окабеляването на колата. 

Изследвайки, той открил присъединен към тях часовников механизъм и три пръчки динамит. 

Незабавно бил извикан сапьорски отряд, а след това делото били предадено на службата за сигурност. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ