Легендарните бързи коли на Еди ван Хелан СНИМКИ

  • 13.10.2020 8:14 /
  • 7117 /
  • 0
Легендарните бързи коли на Еди ван Хелан СНИМКИ

Бързите коли и бързите мелодии вървят ръка за ръка, особено когато става дума за Еди ван Хален.

Сега ще ви разкажем за колекцията от коли на рокера и пламенния автомобилен ентусиазт, който завинаги ще остане в сърцата на всички, обичащи яката музика. 

Артистът е роден през 1955 година в Неймеген, Холандия. Баща му е бил професионален музикант и саксофонист, а майка му е била от Индонезия. 

През 1962 година, когато Еди е бил на седем години, той с родителите си се е преместил в Калифорния. 

Като цете Еди се научил да свири на пиано. Но това не му харесвало, затова той започнал да свири на китара и барабани. 

Докато е бил тийнейджър, той често се е затварял в стаята си и е свирил. Огромно влияние върху младежа е оказала по онова време групата Cream.

Еди впоследствие признава, че той е свирил всичките партии на Ерик Клептън, твърдейки, че винаги го е смятал за китариска, който е оказал върху него най-голямо внимание. 

През октомври 2012 година Еди е признат за най-добрият китарист на всички времена За съжаление, на 6 октомври Еди почина след тежко и продължително боледуване. Той бе на 65 години. 

Той обаче завинаги ще бъде запомнен като един от най-великите музиканти на всички времена. 

При това Еди е бил и пламенен почитател на автомобилите, при това от най-високия клас. 

Любимият автомобил на Еди ван Хален 

Най-известният автомобил в неговата колекция е Lamborghini Miura. Когато Еди е бил в пика на своята слава, през 80-те години на миналия век, както се съобщава, той е бил горд собственик на цяла колекция от "Ламборгини".

Може с увереност да се твърди, че Miura е била неговата любимка, отчитайки, че той почти не се е отделял от нея. 

Легендата гласи, че Еди е спрял колата пред вратите на звукозаписното студио, а инженерите сложили микрофон в ауспуха. Така това събитие е станало част от историята на рокендрола. 

Рокаджията също е имал слабост и към Порше. В интервю за списание Car and Driver той хвали своята 911, казвайки, че този модел е по-добър от който и да е друг модел на марката, който той е притежавал по-рано. 

Поршето на ван Хален дори е имало специално спортно окачване, направени от легендарните тунинг майстори от Porsche BBI Autosport.

Пикапът на Еди - Dodge 1947 година

Музикантът също е имал и пикап Dodge от 1947 година. В един момент той също е бил собственик на два вана Chevy Nomad, в салонитео на които дори е имало няколко добре настроени китари.

До колкото обаче на нас ни е известно, нито една от тези китари нито един път не е заместила легендарната "Франкенстрат".

Пикап с червен цвят 

Още през началото на 90-те години на миналия век ван Хален си е сътрудничил със списанието Sport Truck magazine и легендарния Бойд Кодингтън, за да направят най-якия учлиен пипак за всички времена. 

Червеният пикап GMT400 се отличавал с черно-бели полоси, които съответствали на (вероятно) най-известната китара по онова време. 

Всъщност по време на сътрудничеството с Бойд са били построени два пикапа. Единият Еди е оставил за себе си, а другият е дал. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ