Кои са най-популярните марки коли, според купувачите

  • 21.02.2021 10:20 /
  • 4579 /
  • 0
Кои са най-популярните марки коли, според купувачите

Американският производител на автомобили Tesla се превърна в най-популярната марка сред купувачите, според Consumer Reports. В анкетата участваха почти 370 хиляди собственици на различни автомобили, които трябваше да оценят колата си според пет различни фактора и също да направят заключение дали отново ще купят автомобил от тази марка.

Сред взетите предвид точки бяха степента на комфорт, простор, правилна и непрекъсната работа на електрониката и съотношението цена-качество. Според проучването лидерът е марката Tesla. Като слаби места на тези автомобили са посочени автомобилите само комфорт при шофиране и съотношение цена / качество.

Новият електромобил Mercedes EQS удиви с технологиите си СНИМКИ

Второто място е заето от трима производители - Lincoln, Ram и Chrysler. Те са получили еднакъв краен резултат. Subaru затваря първите три. Cadillac, Nissan и Infiniti са в дъното на списъка, а Toyota е на десета позиция.

По-рано Tesla стана най-скъпият производител на автомобили в света, изпреварвайки японската Toyota, след като акциите й достигнаха рекордно висок дял. Акциите на Tesla нараснаха от началото на 2020 г., тъй като инвеститорите гледат по-уверено към бъдещето на електрическите превозни средства. След години загуби, калифорнийската фирма също отчете три поредни печеливши тримесечия и запази този импулс през първите три месеца на 2020 г., въпреки избухването на коронавирус.

Анализатори от борсовия брокер Jefferies заявиха, че компанията "е доста по-напред от конкуренцията в продуктовото портфолио, възможности и технологии". В резултат на това стойността на компанията сега е около три пъти по-голяма от общата стойност на американските й конкуренти General Motors и Ford. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ