Илон Мъск измисли уникална система против кражбата на автомобили

  • 25.02.2019 11:50 /
  • 21139 /
  • 2
Илон Мъск измисли уникална система против кражбата на автомобили

През януари Илон Мъск анонсира засилена защита срещу кражбите на автомобили Tesla. Интригуващата система вече е започнало да се инсталира в някои модели машини и в същото време хората научиха повече подробности за иновацията.

Много потребители се опасяваха, че системата за защита бързо ще намалява батерията, а похитителите ще могат да откраднат USB устройството със видеозаписите. Оказа се, че от компанията "Тесла" са предвидили всичко това и водачите няма от какво да се притесняват.

Когато системата е активирана, потребителите виждат кратко описание на екрана. Режимът позволява на автомобила постоянно да контролира всичко, което се случва около него - за тази цел се използват автопилотните камери, сензорите и микрофоните. В активност режимът оценява риска от кражба или вандализъм, записва видео, издава звукови сигнали и ако е необходимо изпраща съобщения до смартфона на собственика.

Ето кой е най-продаваният електромобил в света (СНИМКИ)

Компанията твърди, че режимът изразходва минимално възможно количество от енергията на батерията. По отношение на заряда има само едно ограничение - за да се включи защитата, е необходимо батерията да е заредена повече от 20%.

Всички материали, заснети от камерите, се съхраняват на USB устройство в салона, така че потребителите смятаха, че може лесно да бъде откраднато. Компанията е предвидила такава възможност и е внедрила система за архивиране на резервно копие. Всички записани видеоклипове се съхраняват временно в облачна система и в случай на кражба на картата с памет те могат лесно да бъдат възстановени.

Хибрид или електромобил - кое е по-изгодно за шофьорите

Компанията също така предупреждава, че когато е включен режимът за защита, не се препоръчва да се оставят децата и животните в салона. Работата е там, че в случай на опит за кражба, колата започва да издава силни звуци и в този случай хората в салона няма да са за завиждане. /auto.blitz.bg

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • пъдар
    26.02.2019 11:21
    А системата изпробвана ли е в България?
  • validation.min.string
    26.02.2019 17:32
    И какво става когато крадците включат заглушители за телефонния сигнал, а също така блокират другите канали за комуникация ако има такива? На кого и как ще се изпрати защитата съобщение, че има опасност от кражба?