BMW сменя названията на всички свои коли

  • 01.04.2023 9:50 /
  • 13860 /
  • 1
BMW сменя названията на всички свои коли

BMW възнамерява да промени имената на всички автомобили в гамата си поради появата на нови електромобили, съобщава Carbuzz.

BMW ще даде на колите си по-описателни имена. Сега имената на моделите на марката се състоят от няколко знака, като първият показва серията, а другите два показват нивото на задвижващата система на колите.

Префиксите "d", "i" или "e" се използват за обозначаване на дизелови, бензинови или електрически автомобили. Появата на електрическите автомобили от серията i добави объркване към имената на автомобилите.

BMW е регистрирало търговски марки за названия с префикси i, X и iX. Сред тях са iX750, X750 и i750, както и X130 и i120.

Стана ясно кой е най-обтекаемият сериен автомобил в света ВИДЕО

Най-вероятно превозните средства с двигатели с вътрешно горене ще запазят префиксите "i", "d" и "e". Например версиите на кросоувъра X5 ще се казват X550d, X560i и т.н.

Електрическите автомобили ще получат по-лаконични имена. Първият знак ще остане "i", след което ще бъде изписано името на модела.

Удивително: Представиха летящ мотоциклет, вижте подробности ВИДЕО

Имената на заредените модели на M Motorsport все още са тайна. Сред патентованите единственият модел със символ M  е M350.

По всяка вероятност структурата на новите индекси на BMW ще бъде разкрита едва в следващите години, когато броят на електрическите автомобили (и техните модификации) ще нарасне значително. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • като правило
    02.04.2023 4:33
    Всяко промяна води до нови цени......не само за ""баварците""!!!