Autobild направи сравнителен тест на нова Лада Веста SW и употребяван Opel Insignia

 • 20.03.2019 11:00 /
 • 8520 /
 • 3
Autobild направи сравнителен тест на нова Лада Веста SW и употребяван Opel Insignia

Германското списание Autobild публикува сравнителен тест, чиито герои са два автомобила - новата Lada Vesta SW и Opel Insignia Sports Tourer. 

След като взели за тестване двугодишен дизелов  Opel Insignia 1.6 CDTI с пробег от 30 000 км, журналистите от Autobild решили да го сравнят с новата Веста. Работата е в това, че и двете коли струват приблизително еднакво - 13,5 хил. евро. 

"Нива" тегли огромен ТИР като детско камионче (ВИДЕО)

Според авторите на статията, "Веста" ще зарадва купувача с добро оборудване, дори в основната конфигурация (круиз контрол, сензори за паркиране, аудио система с Bluetooth поддръжка) и петгодишна гаранция. Между другото, в Русия гаранцията за Веста е три години.

Също така, руската кола получила високи оценки за просторните предни и задни седалки при  относително скромни външни размери - размерите на салона на Ладата и по-големия "Opel" са сравними.  Немските журналисти обаче посочват, че по време на движение руският автомобил е значително по неудобен и некомфортен в сравнение с  Opel.

Мнозина искат такава LADA Questa, но...

Към плюсовете на "Веста" те са отбелязали и по-опростенената конструкция, и потенциално по-надеждния бензинов двигател. Тъй като 1.6-литровият дизелов двигател на Insignia е склонен към повреди, журналистите препоръчват да се избират Oпели с двулитрови дизелови двигатели. Също така в немската кола по-чести ремонти се налагат и на шестстепенната механична скоростна кутия. 

Ето как изглежда най-скъпата Лада в света с характеристики на Bugatti (СНИМКИ/ВИДЕО)

В крайна сметки при сравнителния тест употребяваният Opel Insignia е получил 3,5 точки от пет възможни. А новата Lada Vesta SW като алтернатива те препоръчвът единствено заради 5-годишната гаранция. 

Според обобщени данни миналата година в Германия са продадени 485 Lada Vesta. А през първите два месеца на тази година търсенето на руските автомобили е нараснало с 43% - през януари - февруари германските дилъри са продали 76./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • мииии
  20.03.2019 11:23
  всички червени ,да си накупим ладички за да прецакаме мръсните капиталисти,нали така тиквички празноглави!!!!!!
 • аиде червените
  20.03.2019 11:24
  всички червени ,да си накупим ладички за да прецакаме мръсните капиталисти,нали така тиквички празноглави!!!!!!
 • 1111
  20.03.2019 21:06
  То Опела сега струва толкова .Три годишен.Нов е струвал 30000 евра.Така, че избора е нов Опел или две нови Лади ,а ще останат едни 3000 евро за гориво,за същата цена.Всеки да си избира.....